DEBATT

Med Stein Erik Hagens digitale comeback i dagligvarebransjen, banker leveringsøkonomien for alvor på døra.

Det blir starten på en ny tidsalder for norsk handel, og kan by på store utfordringer for det norske velferdssamfunnet.

KLARE? Med Hagens digitale comeback banker leveringsøkonomien for alvor på døren. Er norske bedrifter klare? Spør kronikkforfatteren. Foto: Lise Åserud
KLARE? Med Hagens digitale comeback banker leveringsøkonomien for alvor på døren. Er norske bedrifter klare? Spør kronikkforfatteren. Foto: Lise Åserud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Stein Erik Hagen og hans samarbeidspartnere ser for seg å utvide nettbutikken Komplett.no sitt sortiment fra hvitevarer til dagligvarer. Det gjør han fordi han vet bedre enn de fleste at våre handlevaner mildt sagt er i endring.

Framtida handler om å levere. Eller få levert. I mange amerikanske byer er leveringsøkonomien så velutviklet at selve bykulturen og dens sosiale strukturer er i ferd med å forandres for alltid. Tjenester markedsføres med slagord som «Never leave home again!». Og innfrir.

Trenger du en daglig smoothie? Fuktighetskrem? En Chateau d'Yquem? Det er ikke mye du ikke får levert på døren. En måneds forbruk av babyleker valgt ut av en barneutviklingsekspert? Leie en luksusveske fra Chanel eller et skjerf fra Hermes? Nye erotiske leketøy levert månedlig? Advokater og revisorer, barnevakter og kokker kommer alle på døren i løpet av noen timer - mot et lite tillegg. Luksus som en gang var overklassens private domene, er blitt demokratisert av smarte små tjenester med egen app.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.