Med støtte fra kunnskapsministeren?

Eliten utviser notorisk forakt for den friheten de selv tar for gitt, mener artikkelforfatteren.

SVARER: Hege Storhaug i Human rights service. Foto LANDFALD/JEANETTE Dagbladet
SVARER: Hege Storhaug i Human rights service. Foto LANDFALD/JEANETTE Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å påstå at jeg som har debattert tildekning av muslimske jenter og kvinner år ut og inn, også i en egen bok «Tilslørt. Avslørt», vil nekte ungdom å debattere samme tema, gir ingen mening. Likevel fremmes påstanden av Wanda Voldner i Foreningen !les. Bakgrunnen er en kommentar jeg skrev på Human Rights Service sin nettside rights.no 4.januar. Der kritiserer jeg foreningen, som nå sammen med Norsk faglitterære forfatter- og oversetterforening (NFF), sponser en niqabkledd ung kvinne på skoleturné for å forklare ungdom at å dekke ansiktet er en «frihetskamp». Plagget, som er forbudt i Osloskolen, skal altså normaliseres. Ungdom skal hjernevaskes. Prosjektet, som inngår i den største leseaksjonen blant ungdom, går for meg inn i kategorien undergraving av basisen ved vår kultur, frihetsverdiene.

Kvinnen i niqab kan vanskelig klandres for annet enn ideologisk forvirring. Det er derimot den litterære norske eliten jeg retter en irritert pekefinger mot. Eliten utviser notorisk forakt for den friheten de selv tar for gitt, en frihet de så inderlig vel tåler ikke kommer andre til gode.For: hadde Woldner og NFF hatt respekt for egen kultur, for våre formødre og -fedres kamp gjennom århundre for å etablere frihet, og dermed også velferd, så hadde våre klasserom vært frie for ansiktsløse? Så hadde vi sett prinsippfasthet, ikke prinsippløshet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer