Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Med sus i serken

Virtuost stormløp.

Klaver. Universitetets aula

KONSERT: I hvert fall nesten helt ut, på sin første solokonsert på norsk grunn, i Universitetets aula tirsdag kveld.

Ryktet om hennes talent hadde løpt foran, og til og med tatt en liten svingom innom avisredaksjoner og Dagsrevyen, så forventningene var store.

Det så ikke ut til å plage henne et sekund. Hun gjøv løs, helt uforferdet, med et temperament av den typen som ikke lar seg affisere et øyeblikk av egne feilslag engang. Det er noe befriende over slikt.

Men det var ingen ego-tripp hun serverte. For bak det virtuose programmet sporet vi en ambisjon, om å spille norske Agathe Backer Grøndahl opp på et annet podium en vi vanligvis forbinder med den norske komponisten som døde for hundre år siden.

For her fikk vi ikke pyntelige små miniatyrer, men Agathe Backer Grøndahl i selskap med en samtidig gjeng av virkelige virtuose komponister: Sergei Rachmaninov, Enrique Granadosm, Isaac Albeniz og så Chopin da, som den store forløperen.

Og det fungerte til tusen og tilbake igjen. Musikken bruste opp og flagret med fjøra, om og om igjen, med en tilsynelatende utrettelig Strelchenko i godt slag.

Her var det ikke plass til noen hvileskjær, selv om vi noen ganger nesten skulle ha ønsket det.

Og hun holdt fokus, helt fram til det store avslutningsnummeret, Chopins «Grande Polonaise Brillante». Da hørte vi plutselig et tak som glapp, kanskje fordi Chopin her aksler en form av et annet format og en annen type enn resten av komponistgjengen på programmet.

Men det ble en uforglemmelig aften, lell.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling