Anmeldelse: Atef Abu Saif, Under dronene

Med Svampebob i bomberegnet

Dagbok fra Gazakrigen i 2014 gir et nærbilde av redsel, djevelskap, håp og normalitet.

MIDT I KRIGSSONEN: Atef Abu Saif viser hvordan vanlige mennesker opplever å bli utsatt for intense luft- og bakkeangrep – dag etter dag. Foto: SPARTACUS
MIDT I KRIGSSONEN: Atef Abu Saif viser hvordan vanlige mennesker opplever å bli utsatt for intense luft- og bakkeangrep – dag etter dag. Foto: SPARTACUS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under Balkan-krigene på 1990-tallet skrev norgesvennen Ljubisa Rajic dagbok i Dagbladet fra sin hjemby Beograd. Dagboka var et viktig supplement til Vestens generelt negative syn på serbere. Rajic viste oss at de fleste av dem ikke var noen inhumane uvesener, men vanlige mennesker – med tanker følelser, humor, redsel, sorg og glede.

Under Israels krig mot Gaza i 2014 skrev forfatteren og statsviteren Atef Abu Saif dagbok for storaviser som The Guardian og The New York Times. Nå er dagboka kommet på norsk med tittelen «Under dronene». Denne gangen er det Gaza-palestinerne som framstår som helt alminnelige mennesker – og ikke bare «terrorister», som mange israelere vil ha det til.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer