Medaljens forside

Hvis man bare slutter å snakke om østkant og vestkant, så blir Fabian hele Oslos ordfører.

FORSKJELLER: Noen ganger, når Fabian møter mennesker som befinner seg langt ute på venstresiden, kan han bli litt irritert. De er så opptatt av forskjeller mellom folk, skriver vår helgekommentator Cathrine Sandnes. Illustrasjon: Flu Hartberg
FORSKJELLER: Noen ganger, når Fabian møter mennesker som befinner seg langt ute på venstresiden, kan han bli litt irritert. De er så opptatt av forskjeller mellom folk, skriver vår helgekommentator Cathrine Sandnes. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når Fabian våkner denne morgenen er han ikke i sitt sedvanlig gode humør. Ikke at han er i dårlig humør, det er han sjelden, men en viss uggenhet, det må han innrømme at han kjenner på. Hadde han ikke visst bedre, ville han kanskje ha tenkt det skyldtes alderen. At han blir mer sliten av å drive valgkamp nå enn for ti år siden.

Men nei, det er mange år siden han har vært i så god form som nå. Han har for lengst sluttet å spise wienerbrød på møtene i Rådhuset. Så ofte han har anledning går han lange turer i skog og mark, han har begynt å svømme - riktignok ikke så ofte som han kunne tenke seg - men han har, kort sagt, begynt å gjøre som alle mennesker burde gjøre: Han har tatt ansvar for sin egen helse. Det er helt i tråd med Høyres politikk, det. Man kan ikke drive og skylde på andre i det uendelige. Hvis man vil ha et langt og godt liv, så gjelder det å ta skjeen i egen hånd og gjøre det man kan for å holde levealderen like høy som humøret.

Noen ganger, når Fabian møter mennesker som befinner seg langt ute på venstresiden, kan han bli litt irritert. De er så opptatt av forskjeller mellom folk. De snakker om ham som om han er den han er, bare fordi han bor godt på Frogner, og ikke fordi han har jobbet hardt. Veldig hardt, faktisk. Hardere enn de fleste. «Det», tenker han, «er det beste ved Høyre-samfunnet. Det er et samfunn som gir individet muligheten til å lykkes». Uansett hvor vellykket man måtte være i utgangspunktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer