«Medborgare Brun»

Bli med til Ane Bruns Söder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet.no): Mandag slapp Ane Brun plata «Live in Scandinavia», spilt inn dels i Sverige og dels i Norge. Molde-jenta flytter neppe tilbake til gamlelandet. I stedet tok hun Dagbladet.no med på omvisning i Stockholms-bydelen Söder, som har vært hennes hjem de fem-seks siste åra.

- Söder er som et forvokst Grünerløkka. Man bor på Söder. Bare unntaksvis gjør man noe i Östermalm eller City. Livet forøvrig lever man her, sier Ane etter å ha møtt oss på torget ved navn «Medborgarplatsen».

Har stemmerett

31 år gammel er Ane Brun i høyeste grad en «medborgare» av Söder. Og Sverige. Artisten har beholdt sitt norske statsborgerskap. Men hun har også stemmerett ved lokalvalg i Stockholm, og alle hennes venner bor på Söder. En stockholmsbydel der det ifølge Ane bor et par hundretusen mennesker.

På denne øya sør for Gamla Stan ligger kaféene, restaurantene, vintage- og secondhand-butikkene, konsertlokalene og teatrene tett.

- Söder har flere små sentre, sier Ane og ramser opp:

- Medborgarplatsen, SoFo (South of Folkungagatan) med hippe butikker og kaféer, Skanstull, Tantolunden med sin park og nærhet til vannet, Slussen med utkikks-restauranten Gondolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer