KOMMENTARER

Mediekuttminister

Slik er altså blå-blå kulturpolitikk: ørsmå justeringer over hele linja. Og saftige mediekutt.

MOTSTAND: Kulturminister Thorild Widvey kommer til å møte stor motstand i Stortinget mot mediekuttene. Foto: NTB/Scanpix
MOTSTAND: Kulturminister Thorild Widvey kommer til å møte stor motstand i Stortinget mot mediekuttene. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

En ny talentordning, mer til gaveforsterkning, folkebibliotekene, regionale kulturscener, til kor og til visull kunst. Litt mindre til de store institusjonene. Totalt sett liten vekst og små endringer her og der. En foreslått endring av Kulturrådet (som er litt i det blå). Litt mer til filmbransjen, som Widvey har kranglet med i snart et år. Årets kulturbudsjett er forsiktig og tradisjonelt, uten store krumspring.

Med ett viktig unntak: Mediebransjen skal under sparekniven, som om ikke det var sparekniver nok i redaksjonene allerede.

Widveys begrunnelse i pressemeldingenen som ble sendt ut i dag er nesten forstyrrende lesning. Se bare her:

«Sjølv om vi har tradisjonar for å leve med ei statssubsidiert kritisk presse i Noreg, vil avisene bli meir redaksjonelt uavhengige dersom dei blir mindre økonomisk avhengige av staten.»

Den setningen gir bare mening dersom man ser bort realitetene, og betrakter pressestøtte som et uvesen som av ideologiske grunner bør bort. Som mediepolitikk i en krisetid gir kutt på 50 millioner kroner i pressestøtten, eller 16,2 prosent, ett tydelig signal: mediene skal helst bli færre, og mindre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer