DEBATT

Mediemakt er også makt

Det er viktig at folk som felles av pressen også får komme med sin historie.

- TAR IKKE STILLING TIL RETT ELLER GALT: Vi legger til rette for en debatt om journalistikk. Den debatten er umulig uten deltakelse fra de sentrale aktørene, skriver lederen for Svarte Natta om panelet der blant andre Trond Giske (bildet) skal delta. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- TAR IKKE STILLING TIL RETT ELLER GALT: Vi legger til rette for en debatt om journalistikk. Den debatten er umulig uten deltakelse fra de sentrale aktørene, skriver lederen for Svarte Natta om panelet der blant andre Trond Giske (bildet) skal delta. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Sjefredaktør Ida Eliassen-Coker i magasinet Altså kommer med harde utfall mot mediekonferansen Svarte Natta i en kronikk i Dagbladet fredag. Bakgrunnen er konferansens beslutning om å invitere Trond Giske, Fredrik Virtanen og Lina Makboul til Tromsø for å fortelle om deres opplevelser med pressens håndtering av metoo.

Det er oppsiktsvekkende at en redaktør som velger å gå så hardt ut, tydeligvis ikke har gjort selv de enkleste undersøkelser av fakta før hun hamrer løs. Og siden denne debatten lever sitt eget liv videre på sosiale medier, ser jeg som leder av Svarte Natta-konferansen at det er helt nødvendig å komme med et par oppklaringer.

Giske, Virtanen og Makboul deltar i et panel som heter «Hva gikk galt da pressen dekket #metoo?». Umiddelbart etterpå skal pressen diskutere kritikken under tittelen «Hva gjorde pressen da vi dekket #metoo?». Her deltar fem av pressens egne; Dagsavisen-kommentator Hege Ulstein, fagmedarbeider på Institutt for journalistikk Trygve Aas Olsen, Nettavisen-redaktør Erik Stephansen, forsker og skribent Anja Sletteland og TV 2-journalist Elin Sørsdahl. Alle disse personene har markert seg i ordskiftet om metoo i Norge, og alle er høyt kvalifiserte med kompetente meninger om tematikken. Hele debatten modereres av mediekritiker og journalist Anki Gerhardsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer