TAR IKKE SELVKRITIKK: På tross av svært kraftige reaksjoner etter at britiske Morrissey sammenliknet Utøya-drap med hurtigmat. Her er "Moz" på Sentrum Scene i Oslo i 2009. FOTO: HENNING LILLEGÅRD
TAR IKKE SELVKRITIKK: På tross av svært kraftige reaksjoner etter at britiske Morrissey sammenliknet Utøya-drap med hurtigmat. Her er "Moz" på Sentrum Scene i Oslo i 2009. FOTO: HENNING LILLEGÅRDVis mer

- Mediene gjør morderen til en Jack the Ripper-stjerne

Morrissey mener fortsatt McDonalds er verre enn Anders Behring Breivik.

Morrissey sjokkerte en hel verden da han under en konsert i Polen søndag påsto at massakrene i Oslo og på Utøya ikke kan sammenlignes med antallet dyr som daglig drepes av hurtigmatkjedene.

I dag kom artisten med en skriftlig uttalelse, distribuert blanta nnet til fanzina True To You, der han understreker at han ser på drapene i Norge som grusomme.

Videre anklager Morrissey mediene for å gi drapsmannen all den publisiteten han har ønsket seg.

«Vi får ikke vite navnet på de drepte — det er nesten som om de ikke er viktige nok — men mediefråtsingen gjør morderen til en Jack the Ripper-stjerne. Han burde forbli navnløs, ikke fotografert, bare ført stille bort» skriver den kontroversielle sangeren.

«Kommentaren jeg kom med på scenen i Warzawa kan videre forklares slik: Millioner av individer blir rutinemessig myrdet hver dag for å gi McDonalds og KFCruelty profitt. Men siden disse drapene ikke omfattes av lover, blir vi bedt om å forholde oss likegyldige til dem, og ikke engang nevne dem», fortsetter Morrissey.

«Hvis du virkelig er frastøtt av drapene i Norge, følger det naturlig at du bør føle deg frastøtt av drap på alle uskyldige individer», mener sangeren, som av en av sine store fans — forfatteren Tore Renberg — omtales som «en løs kanon».