DEBATT

Mediene må skille mellom islamkritikk og muslimhat

Å kalle en hel folkegruppe for en forurensning er ikke islamkritikk.

SKILLER IKKE:  Kan det være at norske medier har manglende kunnskap om hva religionskritikk egentlig er og ikke er? Bildet er fra en Pegida-demonstrasjon i Tønsberg desember i fjor. Pegida er en av organisasjonene kronikkforfatterne (se nederst i artikkelen) trekker fram. Foto: Christian Roth Christensen
SKILLER IKKE: Kan det være at norske medier har manglende kunnskap om hva religionskritikk egentlig er og ikke er? Bildet er fra en Pegida-demonstrasjon i Tønsberg desember i fjor. Pegida er en av organisasjonene kronikkforfatterne (se nederst i artikkelen) trekker fram. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Siden terrorangrepet 11. september 2001 har islam og muslimer vært et hett tema i den offentlige debatten. Ukultur i de muslimske miljøene har blitt satt lys på og vanskelige temaer i islam har blitt rørt ved.

Vi har for det meste stått overfor en kritisk, men sunn og saklig debatt som har vært med på å utvikle det norske muslimske miljøet i riktig retning. Vi ønsker at det skal fortsette å være slik.

Etter 22/7 har høyreekstreme, antimuslimske og/eller islamfiendtlige (de som ønsker å undertrykke islamutøvelse og/eller avskaffe hele religionen gjennom bruk av udemokratiske midler) personer og grupper vunnet terreng i Norge. Grupper som Soldiers of Odin, Pegida, Norwegian Defence League og Stopp Islamisering av Norge.

Eksistensen av antimuslimer og/eller islamfiendtlige er ikke noe nytt, men det oppsiktsvekkende problemet den siste tiden har vært at disse individene har blitt definert som «islamkritiske» av mediene i Norge. Undertegnede mener dette er en uheldig og feil karakterisering som ødelegger seriøsiteten i en ellers viktig og nødvendig debatt om islam.

Innlegget er også trykket hos Journalisten.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer