- Mediene svikter norske artister

Har Moslet og pressen skylda for katastrofehøsten?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):

- De store plateselskapene later til å ha lagt seg ned for å dø allerede, mens de norske småselskapene er så kraftløse at de knapt nok gjør en forskjell, mente P3s musikksjef Håkon Moslet i Dagbladet i forrige uke.

Debatten om den elendige norske platehøsten raser.

Nå mener bransjeaktører at det faktisk er Moslet - og resten av Medie-Norge som stikker kjepper i hjulene for den norske musikken. I et innlegg på musikknettstedet Ballade angriper Marit Karlsen, som driver Trust Me records, norske medier. «Selvtilliten blant journalister og redaktører om å dekke ny norsk musikk virker elendig og blottet for mot», skriver hun.

- Jeg mener at det er altfor lite norsk musikk på radio, i tv og media i forhold til hvor mye som kommer ut. Det fokuseres bare på de store artistene eller debutantene på de store selskapene - alle andre faller mellom gæmlisen og debutanten. Mellomsjiktet blir kastet bort i et hjørne når det gjelder anmeldelser, reportasjer og intervjuer. Dermed får ikke artistene anledning til å bygge seg opp, sier Karlsen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer