KOMMENTARER

Mediepolitikkens DDR

Norsk mediepolitikk bremses av venstrekonservatisme, som helst ser at alt er slik det alltid har vært.

UTDATERT: Norsk mediepolitikk er utdatert, og har ikke blitt tilpasset den største strukturelle endringen for mediebransjen siden partipressens dager og den gang landet fikk de første tv-signalene. Foto: NTB Scanpix
UTDATERT: Norsk mediepolitikk er utdatert, og har ikke blitt tilpasset den største strukturelle endringen for mediebransjen siden partipressens dager og den gang landet fikk de første tv-signalene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det har blåst opp til storm i et lite hjørne av den norske medieandedammen, der hvor redaktørene normalt plasker rundt og koser seg som gode kolleger skal.

Grunnen er at sjefredaktøren i denne avisa og administrerende direktør hos vår eier, Aller, sammen har tenkt høyt om det de mener er en nødvendig endring av mediepolitikken og et pressestøttesystem fra 1969.

Redaktørene hos de store pressestøtteavisene har dannet felles front, og skriver i et innlegg i Dagens Næringsliv at Dagbladet «truer borgfreden». Det er en fred som består i at noen sitter på innsiden av borgen og spiser fett, mens andre sitter på utsiden og sulter. Ikke... (smatt, slafs)... forstyrr borgfreden!

Problemet for norsk mediepolitikk er følgende: Den er utdatert, og har ikke blitt tilpasset den største strukturelle endringen for mediebransjen siden partipressens dager og den gang landet fikk de første tv-signalene. Men, det engasjerer få, og nesten ingen har interesse av å endre den. Ikke NRK, som får 5 av totalt 8 milliarder som staten kanaliserer til mediene. Ikke TV2, som har hatt særfordeler og hundrevis av millioner i ekstra inntekt som kommersiell kringkaster. Og ikke pressestøtteavisene, naturligvis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer