Medieprofil dømt for taxivold

Dømt i Oslo tingrett for å ha spyttet på en taxisjåfør og dyttet ham i bakken.

DØMT: En medieprofil i 30-åra er dømt for kroppskrenkelse i Oslo tingrett. Foto: NTB Scanpix
DØMT: En medieprofil i 30-åra er dømt for kroppskrenkelse i Oslo tingrett. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En norsk medieprofil i 30-åra møtte i Oslo tingrett i september, tiltalt for «å ha øvet vold mot en annen person eller på annen måte krenket ham fysisk».

Hendelsen skjedde lørdag 21. september i fjor ved 04-tida, og fant sted ikke langt fra Sannerbrua i Sannergata øverst på Grünerløkka.

TV 2 melder nå at mannen er dømt til betinget fengsel i to uker. Han erkjente delvis straffskyld i forkant av rettssaken og via forsvareren Svein Holden beklaget profilen hendelsen på det sterkeste.

Medieprofilen skal ifølge TV 2 ha kastet en brusflaske ut i veibanen, noe som førte til at en taxisjåfør stanset og konfronterte ham. Munnhuggeriet som deretter oppstod ledet til et basketak som ifølge dommen førte til at sjåføren ble spyttet på og dyttet i bakken.

«Retten finner det bevist at tiltaltes adferd var uprovosert og under ruspåvirkning. Videre skjedde hendelsen i det offentlige rom og overfor en person som var på jobb. Dette er skjerpende omstendigheter.», står det i dommen, ifølge TV 2.

Medieprofilen fikk strafferabatt som følge av lang behandlingstid. Den tiltalte mannen har vært en del av den norske mediebransjen i mange år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer