Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mediestorm etter Hitler-tegninger

I kveld er William Hakvaag gjest hos Grosvold.

(Dagbladet.no): I går fortalte Dagbladet.no om William Hakvaag fra Lofoten Krigsminnemuseum.

Han kjøpte en landskapsakvarell signert «A. Hitler 40» på nettauksjon fra Tyskland, og da bildet kom i hus i Svolvær fant han til sitt store sjokk yttelige fire tegninger inne i ramma.

Det mest overraskende var imidlertid motivene. Tre av bildene viser dverger fra Disney-filmen om «Snøhvit og de syv dvergene» og er signert A.H., mens den siste er en usignert Pinocchio.

Siden Dagbladet.no publiserte saken i går formiddag, har Hakvaag vært gjennom en aldri så liten mediestorm.

- Nå sitter jeg på flybussen inn til Oslo hvor jeg skal være med på «Grosvold». Jeg har blitt nedringt av både norske og utenlandske medier - til og med internasjonale nyhetsbyråer - det siste døgnet, og kom meg derfor ikke i seng før halv to i natt, forteller Hakvaag til Dagbladet.no.

Han hadde likevel regnet med at noe slikt ville skje:

- Jeg er ikke overrasket over responsen, for dette er jo en helt utrolig historie.

Hakvaag har tatt med seg bildene for å vise dem fram på «Grosvold». Han gleder seg til opptakene.

MED BILDENE: William Hakvaag ved Lofoten Krigsminnemuseum holder opp billedramma han fikk tilsendt fra Tyskland. Foto: PRIVAT
MED BILDENE: William Hakvaag ved Lofoten Krigsminnemuseum holder opp billedramma han fikk tilsendt fra Tyskland. Foto: PRIVAT Vis mer

- Ja, det er klart jeg er litt spent, men det hele er jo veldig artig også, sier Hakvaag, som legger til at samtlige henvendelser har vært av det seriøse slaget.

- Mange er opptatte av selgeren fra Tyskland og hva hun sier, men det vet jeg ikke. Jeg har mailet henne to ganger om dette, uten å få svar. Etter bildet ble kjøpt tok det seks uker før det kom hit, og hun hadde bare solgt et par ting på nettauksjon før. Jeg tror rett og slett hun ikke er så mye på internett, forteller Hakvaag.

INNI RAMMA: Her er den ene av fire tegninger William Hakvaag fant bak bildet han kjøpte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media