Medietilsynet: - NRK svekker ikke de kommersielle mediene

Medietilsynet mener at NRK ikke bidrar til å svekke de kommersielle mediene, og at å svekke NRK heller vil svekke det totale tilbudet.

MOTTOK RAPPORT: Kulturminister Trine Skei Grande (V) mottok tirsdag Medietilsynets rapport om NRKs ansvar for mediemangfoldet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MOTTOK RAPPORT: Kulturminister Trine Skei Grande (V) mottok tirsdag Medietilsynets rapport om NRKs ansvar for mediemangfoldet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag morgen mottok kulturminister Trine Skei Grande (V) rapporten fra Medietilsynet, om NRKs ansvar for mediemangfoldet i Norge.

Medietilsynet har kommet fram til at NRK bidrar positivt til det totale mediemangfoldet i Norge.

Tilsynet mener at NRKs nettdekning ikke ser ut til å føre til vesentlige konkurransebegrensninger i markedene som er analysert, som er på nett og nasjonalt.

Hovedanklagene fra kritikerne har blant annet gått på at politikerne sørger for at lisenspengene øker hvert år, samtidig som de kommersielle mediene har tapt 2,7 milliarder kroner på fem år.

Kritikerne mener at NRK publiserer gratis liknende nyheter og innhold som sine konkurrenter.

- NRK dekker et hull

- Medietilsynet har analysert NRKs virksomhet, særlig digitalt, både ut fra et innholds- og bruksperspektiv og i konkurransemessig sammenheng, nasjonalt og regionalt. Vår rapport konkluderer med at NRK påvirker det samlede tilbudet til publikum positivt, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

- Når det er sagt, er det viktig å understreke at vi ser at den kommersielle delen av mediebransjen, og da særlig lokale og regionale aviser, fortsatt står i en krevende transformasjonsfase, og at den samfunnsviktige journalistikken dermed er under press. Vår vurdering er at det haster med å få på plass tiltak rettet inn mot denne delen av bransjen, sier Velsand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer