Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mediterer for Harrison

I kveld er du invitert til et minutts meditasjon for George Harrison som spilte inn 25 låter før han døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kona Olivia og sønnen Dhani inviterer alle til å bli med på et minutts stillhet mandag klokka 22.30 norsk tid.

- De er dypt rørt over kjærligheten og medfølelsen som har strømmet til fra hele verden. De inviterer alle til å meditere til ære for George reise, sier familievennen Gavin de Becker.

Kort tid etter at han sovnet inn torsdag, ble han fraktet til begravelsesbyrået Hollywood Forever hvor han ble kremert i en pappkiste under en enkel seremoni. Familien holdt hender og ba en bønn før de ga ham fra seg.

- Den intense skjønnheten i øyeblikket da han vandret hen - da han våknet fra denne drømmen - kom ikke som noen overraskelse på de av oss som visste hvor han lengtet etter å være hos gud, sier Becker.

Det er ventet at familien vil spre asken over Ganges-elva i India.

- George kunne være der i dagevis og hadde sinnsro under bønnene. Ingen visste hvem han var i India. Han ønsket at døden skulle være privat slik han ønsket med livet, forklarer familievennen.

I hjembyen Liverpool holder de en minnestund samtidig som fans verden over blir bedt om å komme i sammen til meditasjon. De venter at 6000 fans møter utenfor St. George's Hall for å tenne lys og skrive i kondolansebøkene.

Dager før den kreftsyke 58-åringen døde, forsonet han seg med søsteren Louise som han ikke har vært på talefot med de fire siste årene. Den siste tiden spilte han også i hemmelighet inn 25 låter som skulle bli utgitt etter hans død.

Hele Norges coronakart