Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Medlemmer av en nokså eksklusiv klubb i norsk sammenheng

Röyksopp etter Grammy-utdelinga.

INGEN PRIS: Röyksopp, med Torbjørn Bruntland og Svein Berge, hadde uansett ikke dratt til Los Angeles og Grammy-utdelinga.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
INGEN PRIS: Röyksopp, med Torbjørn Bruntland og Svein Berge, hadde uansett ikke dratt til Los Angeles og Grammy-utdelinga. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Flere nordmenn var nominert til Grammy i natt, deriblant Jarle Bernhoft, Röyksopp og Thomas Dybdahl, uten at det gikk veien for noen av dem.

Röyksopp og Robyn, som uansett ikke hadde tatt turen til Los Angeles, måtte se seg slått av Aphex Twin i kategorien «best dance-/electronica album».

Det får dem ikke til å henge med hodet.

- For oss er det at vi ved to anledninger har blitt nominert til Grammy, en seier i seg selv. Så vidt oss bekjent, er vi med det medlemmer av en nokså eksklusiv klubb i norsk sammenheng, skriver Svein Berge i Röyksopp i en sms til Dagbladet dagen derpå.

Röyksopp-nominasjonen kom etter et fantastisk år, hvor de blant annet gikk inn på en 14. plass på Billboard 200 med «Do It Again», noe som er det høyeste ei norsk plate har vært på den amerikanske albumlista.

- Spise kirsebær Jarle Bernhoft var på sin side første ikke-amerikaner noensinne som ble valgt ut av amerikanske musikkbransjefolk til å kjempe om årets R&B-statuett med sitt album «Islander» i natt, og hadde møtt opp i Staples Centre sammen med de andre stjernene.

At prisen gikk til Toni Braxton & Babyface får heller ikke nittedølen til å deppe.

- Det ble ikke pris, men veit du hva, jeg har vinni uansett. Jeg dro til USA for å finne ut om det jeg driver med er bra til å være norsk eller bra ferdig snakka, og med denne nominasjonen har jeg fått en bekreftelse på at jeg kan spise kirsebær hvorsomhelst og nårsomhelst, sier han i en uttalelse formidlet av plateselskapet.

- Og jeg er ikke så glad i kirsebær en gang. Men jeg kan, sier han.

I norsk bandskjorte Grammy-statuetten Dybdahl var nominert til, i klassen «best engineered album, non classical» gikk til Becks album «Morning Phase». - som til slutt også vant prisen for årets album.

Dybdahl var heller ikke i Los Angeles på grunn av allerede oppsatte spillejobber, men fulgte med på livestream.

- Jeg er bare superhappy for nominasjon, en fantastisk annerkjennelse for alle involverte på platen. Første gangen jeg ikke har vunnet en Grammy, tross alt. Det fine er at en kjenner at det er bensin på bålet for å jobbe hardere fremover, alt er mulig, skriver han i en sms til Dagbladet og legger til:

- Å tape til Beck er helt greit.

Morten Lindberg var nominert i kategoriene «best surround sound album» og «producer of the year, classical», men måtte også gå tomhendt hjem. 

Det samme måtte dirigent Vivianne Sydness i kategorien «best choral performance».

Om ikke det ble norske Grammy-priser i natt, fikk norsk black metal en hyggelig anerkjennelse av countryrockeren Ryan Adams, som valgte å gå med Emperor-skjorte under dongerijakka.