Den katolske kirken  (på bildet: den katolske St.Olav kirke i Oslo) ble nylig tatt for omfattende medlemsjuks. - Men hva med alle de som automatisk blir meldt inn i Den norske kirke, lurer kommentarforfatter på. Foto: John T. Pedersen
Den katolske kirken (på bildet: den katolske St.Olav kirke i Oslo) ble nylig tatt for omfattende medlemsjuks. - Men hva med alle de som automatisk blir meldt inn i Den norske kirke, lurer kommentarforfatter på. Foto: John T. PedersenVis mer

Medlemsjuks i Den katolske kirken

Men hva så med Den norske kirke?

Meninger

For noen år tilbake ble Norsk Målungdom dømt for å ha jukset til seg en stor sum. De som hadde ansvaret for dette fikk fra 4 til 6 mnd. fengsel. Dertil ble også flere bøtelagt for medvirkningen.

Nå befinner Den katolske kirken seg i samme situasjon. De har røvet til seg mange millioner kroner fra statens støtteordninger til trossamfunn og humanistiske organisasjoner. Dagbladet avslørte det hele, og biskop Bernt Eidsvig er blitt kjørt fra skanse til skanse. Medlemskapet i Den katolske kirke hadde i tiden 2010 til 2014 økt fra 66.000 til ca. 140.000. Det hele, var hovedsakelig med basis i telefonkatalogen, Noe som har medført at Eidsvig & Co har kunnet motta ca. 140 mill. kroner til kontoene.

Hva så med den norske kirke? Hvor mange av disse medlemmene har selv meldt seg inn? De fleste er kanskje blitt båret inn, men har selv måttet gå ut. Den norske Kirken får faktisk statsstøtte for flere milliarder.

I er demokratisk samfunn burde selvsagt den enkelte melde seg inn etter eget ønske. Så hvorfor ikke nullstille medlemstallet? Så kan folk melde seg inn etter en selvstendig vurdering? Er dette noe kirkens folk ikke tør utføre ? Kanskje medlemsmassen da blir halvert ?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.