Medrivende og stor fortelling fra avdøde Ejersbo

Om korrupsjon og kjærlighet i Tanzania.

TRAGISK ENDELIKT: Jakob Ejersbo (1968-2008) døde av kreft i spiserøret etter bare ti måneders sykeleie. Foto: Morten Langkilde / Aschehoug
TRAGISK ENDELIKT: Jakob Ejersbo (1968-2008) døde av kreft i spiserøret etter bare ti måneders sykeleie. Foto: Morten Langkilde / Aschehoug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Da Jakob Ejersbo døde av kreft i 2008, bare førti år gammel, etterlot han seg over tusen sider uutgitt materiale.

Dette har nå blitt utgitt posthumt i tre bøker, alle lagt til Tanzania, der Ejersbo selv bodde i flere perioder sammen med foreldrene som var bistandsarbeidere.

«Liberty» er nummer to på norsk, og er den klart lengste med sine over 750 sider.  

Motsetningsfylt vennskap I boken møter vi to jeg-personer, danske Christian og tanzanianske Marcus. Når historien begynner i 1980 er de henholdsvis tretten og femten år, og vi følger dem gjennom ungdomstiden fram til 1990.

Mens Christian går på den dyre, gode skolen sammen med andre vestlige barn og de mest velstående tanzanianerne besøker Marcus den lokale skolen. Samtidig jobber han som barnepasser og kokk i en svensk familie og hjelper til i firmaet som familiefaren Jonas jobber for.

Deres liv har med andre ord totalt forskjellige utgangspunkt, men likevel oppstår det et vennskap mellom dem. Etter hvert som tiden går blir det derimot vanskeligere å holde på et vennskap på tvers av klasse- og raseskiller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer