Medtatt mumie

Det er to år siden Stephen Sommers kom med «Mumien», en «Indiana Jones»-inspirert kassasuksess om en gammel egyptisk mumie som vekkes til live igjen. Nå er Imhotep tilbake igjen, i en film som faktisk er bedre enn sin forgjenger.

Sommers har hatt et enormt budsjett denne gangen: Her er hundekrigere, millioner av skorpioner, svære tempelanlegg, et vesen som er halvt menneske, halvt skorpion og en mumie med guddommelige krefter.

Budsjettmessig går det med andre ord ikke an å kalle filmen en fattigmanns-«Indiana Jones», men ellers er likheten slående.

Brytestjerne

Handlingen foregår i 1935, og en noe medtatt Imhotep (Arnold Vosloo) vekkes til live av mennesker som vil han skal overta verden. For å få til det, skal de også vekke opp igjen den mektige og mytiske Skorpionkongen (spilt av brytestjernen The Rock).

Mot disse onde kreftene står nok en gang eventyreren Rick (Brendan Fraser) og arkeolog-kona Evelyn (Rachel Weisz), nå forsterket med den lille sønnen Alex (spilt av 8 år gamle Freddie Boath).

Selvironi

Lille Alex kidnappes av Imhotep, og som gode foreldre tar de opp jakten på den onde guden.

Historien er en blanding av arkeologi, mytologi og action, action, action.

Det ikke altfor imponerende manuset er til tider befriende selvironisk, og flere av de sentrale medvirkende er langt fra gode skuespillere. Det trekker ned i en film som til tider faktisk er både underholdende og spennende.

PÅ TUR:</B> Rachel Weisz og Brendan Frasier må igjen slåss mot onde mumier.