«Medusa»-deltakere sjikanert

- Dette er ikke morsomt, sier Ingvild Braathen og Jeppe Havig-Gjelseth fra «Villa Medusa» på TVNorge. Allerede etter første program fikk de to deltakerne slibrige telefoner.

- Søndag våknet jeg av at telefonen ringte. Det var en dame som sa hun var bifil og gjerne ville møte meg. Hun ringte 20 ganger samme dag. Slikt gjør meg forbannet. Flere har ringt og bare lagt på røret, sier Ingvild.

Nå har hun fått hemmelig telefonnummer.

Jeppe har vært åpent homofil siden han var tenåring, noe som kom fram allerede i førprogrammet til serien. I går fortalte han de andre deltakerne at han er homo.

Homohets

- Først kom det tekstmeldinger, så begynte telefonene å komme midt på natta. Enkelte bare stønner, andre sier ting som «jævla bøgis» eller «du er mye mann til kvinne å være». Ingen sier hvem de er. Jeg har ikke fått hemmelig nummer ennå, men hvis dette fortsetter etter hvert program, gjør jeg det. Jeg har også vurdert å anmelde det, sier Jeppe.

Begge var forberedt på å bli gjenkjent på gata, men ikke å bli sjikanert etter en uke.

- Ikke uvanlig

- Jeg er sikkert lett å kjenne igjen, og enkelte er bare hyggelige, men at folk ringer 20 ganger daglig er ikke normalt, mener Ingvild.

- For mitt vedkommende er det sikkert fordi jeg er homofil. Men hvis folk tror de kjenner meg etter å ha sett meg to ganger på tv, synes jeg synd på dem. Jeg håper det kan være ok for andre homofile å se at jeg står åpent fram i et tv-program, men hvis noen vil snakke med meg om det, kan de kontakte TVNorge. Ikke ringe og slenge dritt, sier Jeppe.

- Tv er et sterkt medium, og også deltakerne i «71 Nord» opplevde liknende ting. Men jeg er overrasket over at det kom så fort, sier Ingerid Medhus i TVNorge.

VURDERER Å ANMELDE: Jeppe Havig-Gjelseth og og Ingvild Braathen har blitt plaget av telefoner etter at de dukket opp på TV.