Meg og mitt budskap

Jeg kommer fortsatt til å være synlig i integreringsdebatten og jeg vil kjempe videre for frihet.

REELLE TRUSLER: - Jeg ser det er noen som lurer på hvorfor jeg ikke har anmeldt alle truslene. Det har ikke vært lett. Livet mitt har vært mer komplisert enn mange er klar over, og jeg har hatt mine grunner – men det betyr altså ikke at truslene ikke har vært reelle, skriver Amal Aden Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REELLE TRUSLER: - Jeg ser det er noen som lurer på hvorfor jeg ikke har anmeldt alle truslene. Det har ikke vært lett. Livet mitt har vært mer komplisert enn mange er klar over, og jeg har hatt mine grunner – men det betyr altså ikke at truslene ikke har vært reelle, skriver Amal Aden Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Meninger

Jeg kjemper for frihet. Jeg vil ha åpenhet og bedre integreringen. Jeg vil at flere kvinner og jenter skal delta i det offentlige ordskiftet og at flere ungdommer skal si nei til tvangsekteskap. Jeg vil at flere kvinner og unge jenter skal si stopp til den sosiale kontrollen. Jeg vil at flere homofile muslimer skal få leve sine liv med den de elsker. Jeg vil ha flere minoritetskvinner i arbeidslivet, jeg tror at økonomisk frigjøring vil gjøre minoritetskvinner mer likestilte.

Dette kan for mange være en selvfølge, men vi lever i et flerkulturelt samfunn der noen av de flerkulturelle ikke aksepterer ytringsfriheten. Jeg ser også at noen såkalte innvandrervennlige personer ikke klarer å skille mellom hva som er kritikk og hva som er innvandrerfiendtlig. Når jeg eller andre kritiserer miljøet vi kommer fra, betyr ikke dette at vi hater vår kultur. Vi vil ha forandringer. Frihet og likestilling kommer ikke av seg selv, den må kjempes frem. Det kan være vanskelig å delta i debatter uten å bli stemplet som rasist eller innvandrerfiendtlig. Det er til enhver tid noen som prøver å stoppe meg fra å ytre meg. Noen har forsøkt med trusler og hets, den nye metoden nå er visst mistenkeliggjøring og svartmaling.

Kritiske stemmer mener jeg generaliserer muslimer og somaliere, det kan jeg leve med, men det jeg virkelig kritiserer er ukultur og undertrykkelse. Det er krevende å være aktivist, men det er viktig å kjempe for frihet og likeverd. Fordi jeg kommer fra en æreskultur, og er muslim og lesbisk, må jeg kanskje kjempe litt ekstra.

Jeg ser det er noen som lurer på hvorfor jeg ikke har anmeldt alle truslene. Det har ikke vært lett. Livet mitt har vært mer komplisert enn mange er klar over, og jeg har hatt mine grunner – men det betyr altså ikke at truslene ikke har vært reelle.

Jeg er klar over at det er mennesker som misliker meg og det jeg skriver om. Jeg er klar over at det er noen som føler seg krenket og som ikke vil at sannheten skal komme frem. Jeg mener at det er åpenhet og ærlighet som kan styrke integreringen, ikke fortielse og løgner. Jeg kommer fortsatt til å være synlig i integreringsdebatten og jeg vil kjempe videre for frihet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.