DEBATT

Meg og mitt budskap

Jeg kommer fortsatt til å være synlig i integreringsdebatten og jeg vil kjempe videre for frihet.

REELLE TRUSLER: - Jeg ser det er noen som lurer på hvorfor jeg ikke har anmeldt alle truslene. Det har ikke vært lett. Livet mitt har vært mer komplisert enn mange er klar over, og jeg har hatt mine grunner – men det betyr altså ikke at truslene ikke har vært reelle, skriver Amal Aden Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REELLE TRUSLER: - Jeg ser det er noen som lurer på hvorfor jeg ikke har anmeldt alle truslene. Det har ikke vært lett. Livet mitt har vært mer komplisert enn mange er klar over, og jeg har hatt mine grunner – men det betyr altså ikke at truslene ikke har vært reelle, skriver Amal Aden Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg kjemper for frihet. Jeg vil ha åpenhet og bedre integreringen. Jeg vil at flere kvinner og jenter skal delta i det offentlige ordskiftet og at flere ungdommer skal si nei til tvangsekteskap. Jeg vil at flere kvinner og unge jenter skal si stopp til den sosiale kontrollen. Jeg vil at flere homofile muslimer skal få leve sine liv med den de elsker. Jeg vil ha flere minoritetskvinner i arbeidslivet, jeg tror at økonomisk frigjøring vil gjøre minoritetskvinner mer likestilte.

Dette kan for mange være en selvfølge, men vi lever i et flerkulturelt samfunn der noen av de flerkulturelle ikke aksepterer ytringsfriheten. Jeg ser også at noen såkalte innvandrervennlige personer ikke klarer å skille mellom hva som er kritikk og hva som er innvandrerfiendtlig. Når jeg eller andre kritiserer miljøet vi kommer fra, betyr ikke dette at vi hater vår kultur. Vi vil ha forandringer. Frihet og likestilling kommer ikke av seg selv, den må kjempes frem. Det kan være vanskelig å delta i debatter uten å bli stemplet som rasist eller innvandrerfiendtlig. Det er til enhver tid noen som prøver å stoppe meg fra å ytre meg. Noen har forsøkt med trusler og hets, den nye metoden nå er visst mistenkeliggjøring og svartmaling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer