Megadeth nektet å spille hvis festivalen serverte laks

Nektet også andre artister å spille samtidig.

KRESEN: Dave Mustaine fra Megadeth er en av metalhistoriens aller største gitarister og innehaver av sjangerens kanskje mest legendariske ego, noe den finske festivalen Qstock fikk oppleve. Foto: NTB Scanpix
KRESEN: Dave Mustaine fra Megadeth er en av metalhistoriens aller største gitarister og innehaver av sjangerens kanskje mest legendariske ego, noe den finske festivalen Qstock fikk oppleve. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er ingen underdrivelse å påstå at Megadeths Dave Mustaine etter hvert har opparbeidet seg et rykte som et av metalens, og kanskje også musikkverdenens, aller vanskeligste mennesker å ha med å gjøre. 

Den siste anekdoten om den legendariske artisten kommer fra Finland, hvor bandet opptrådte på festivalen Qstock. 

Ifølge Yle, den finske rikskringkasteren, nektet bandet gjennom turnémanageren sin å spille med mindre festivalen kuttet ut lakseserveringen under konserten. 

- Turnémanageren deres kom inn på formiddagen og sa at Megadeth ikke kunne spille om det ble servert laks i VIP-teltet ved siden av, sier festivalens bookingansvarlig, Mikko Forstén, til Yle. 

- De gjorde hva, sa du? Kjell Arne Aamodt var festivalsjef da Norway Rock hadde Megadeth på besøk tilbake i 2010. Han sier at de ikke hadde noen negative opplevelser med bandet.  

- Jeg følte ikke egentlig at han var så vanskelig da vi hadde ham der. Jeg ble faktisk litt overrasket over det. De tolererte hvordan vi hadde det. Kanskje vi traff ham på en god dag, jeg vet ikke. De gjorde hva, sa du? 

- Truet med å nekte å spille om festivalen serverte laks på VIP-området. 

- Jøss. En av Norges beste lakseelver går forbi festivalen vår, så det kunne jo blitt stygt. 

Stormet scenen Laksenekten var ikke Megadeths eneste krav. Ifølge Forstén ville ikke bandet spille samtidig med andre konserter på festivalen. Det gikk ut over den finske rapperen Musta Barbaari, som skulle spille samtidig som bandet.

Ifølge den finske nettavisen MTV reagerte han med å løpe over til hovedscenen, storme på scenen underveis i Megadeths sett og rive av seg skjorta før han ble fjernet av sikkerhetsvakter. 

- Situasjonen var veldig dum, men vi hadde ikke mye valg. Megadeth var headlineren på festivalen og vi var under press for å få dem på scenen, sier Forstén, som legger til at han skjønner at rapperen ble forbanna. 

Dave Mustaine er, som nevnt, en kar som ofte bringer trøbbel med seg. Den mest kjente saken fra Norge er da han truet NRKs journalist Kristin Winsents med juling etter at et intervju ikke gikk helt som han ville.