KOMMENTARER

Korea

Megafon-diplomatiet

Skjellsordene og truslene ble kastet gjennom lufta. Megafon-diplomati er ikke som vanlig diplomati.

HÅPER Å MØTES EN GANG: President Donald Trump sier at det planlagte toppmøtet «passer dårlig», og sier at han ser fram til å møte Kim Jong-un en annen gang. Trump og Kim Jong-un skulle i utgangspunktet ha møtes for første gang i Singapore 12. juni. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Donald Trumps avlysing av toppmøtet 12. juni kom etter noen dagers oppsiktsvekkende offentlig fiendtlighet foran det som skulle være tiårets politiske toppmøte, mellom Donald Trump og Nord-Koreas brutale diktator, Kim Jong-un. Trump hadde lovet at alle nordkoreanske kjernefysiske våpen skulle bort. Nord-Korea hadde håpet at de skulle kunne bruke våpnene til å forhandle seg fram til en avslutning av sanksjonspolitikken, og skaffe seg utenlandske investeringer, i bytte med inspeksjon av sine atomvåpenlagre.

Slik gikk det ikke. Mye av grunnen ligger selvsagt i den avgrunnen det var mellom USA og Nord-Korea når det gjelder sakens substans, nemlig de nordkoreanske atomvåpnene. Trump lovet å skrote dem, uten noe lettelser i sanksjonene før alle våpen var skrotet. Nord-Korea ville bruke våpnene - og trolig aldri kvitte seg helt med dem - for å komme ut av sin politiske og økonomiske isolasjon.

Men mye av grunnen til at det spektakulært planlagte toppmøtet nå ikke blir noe av, er også at både USA og Nord-Korea har benyttet seg av en helt spesiell form for diplomati. Selv i opptakten til toppmøtet har partene stått på hver sin haug og skreket skjellsord og trusler mot hverandre. De har drevet med noe man i mangel av et bedre ord kan kalle megafon-diplomati.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer