SINTE STUDENTER: Over 20 universiteter i Storbritannia har bannlyst Robin Thickes hitlåt «Blurred Lines» på grunn av sangens provoserende innhold. Foto: Scanpix
SINTE STUDENTER: Over 20 universiteter i Storbritannia har bannlyst Robin Thickes hitlåt «Blurred Lines» på grunn av sangens provoserende innhold. Foto: ScanpixVis mer

Megahit bannlyst fra over 20 universiteter

Britiske studenter vil ikke høre Robin Thickes «Blurred Lines».

(Dagbladet): Robin Thickes låt «Blurred Lines» ble en megahit tidligere i år, og fikk mye oppmerksomhet for sin lettkledde og seksuelle musikkvideo. Nå er sangen bannlyst av over 20 britiske universiteter.

Ifølge The Guardian er det er studentene selv som har bestemt at sangen de mener «undergraver og nedverdiger kvinner» skal bannlyses fra all skolesammenheng, dette inkluderer fester arrangert av universitetene og den britiske stundentkanalen Sub-TV som vises i over 100 universiteter.

Kvinnefientlig Den kontroversielle låta ble offer for kraftig kritikk i sommer på grunn av sin provoserende tekst. Musikkvideoen tilhørende «Blurred Lines», som viser en fullt påkledd Robin Thicke som flørter med nakne, kvinnlige modeller ble fjernet fra YouTube kort tid etter lanseringen.

Leder for studentorganisasjonen ved universitetet i Derby, Holly O'Connor, forteller til The Guardian at alle studentene hun har snakket med er enige om at låta er støtende fordi den promoterer voldtekt.

- Vi ønsker å ta et standpunkt og si ifra at vi ikke synes det er akseptabelt å objektivisere kvinner på denne måten. Sangen antyder at det er uklare linjer når det kommer til seksuelt samtykke og det mener vi er feil, sier O'Connor til avisa.

Thicke selv har svart på kritikken om at sangen er kvinnefientlig i et intervju med det amerikanske magasinet GQ.

- Det startet som en spøk. Vi bestemte oss for å samle alt som er provoserende og tabulagt i én eneste musikkvideo. Det ser ut som det har fungert, sa Thicke og fortsatte:

- Fordi vi alle er lykkelig gift og har barn tenkte vi at «vi er de perfekte til å tulle med slike ting».

Mye kritikk Blurred lines er den sangen som har solgt mest digitalt i historien, og låta lå som nummer èn i 14 land. Tross den enorme suksessen har Thicke også fått mye kritikk for sin fengende hit, og det gjelder ikke bare den drøye teksten og videoen.

Tidligere i høst ble det kjent at Thicke, i selskap med Pharrell Williams som også har bidratt i låtskrivingen, gikk til søksmål mot den anerkjente soul-artisten Marvin Gayes familie som hevdet at «Blurred Lines» var for lik en av Gayes sanger.

Ifølge Billboard var det Marvin Gayes låt «Got to Give It Up» familien mente de to artistene hadde kopiert deler av komposisjonen fra.

Også 70-tallsbandet Funkadelic hevdet det er store likheter mellom Thickes megahit og deres sang «Sexy Ways», og Thicke så seg nødt til å inkludere bandet i søksmålet.

MENT SOM EN SPØK: Robin Thicke sier at sangen er gjort med et glimt i øyet, og at han er fullt klar over at budskapet virker undertrykkende for kvinner. Foto: Scanpix
MENT SOM EN SPØK: Robin Thicke sier at sangen er gjort med et glimt i øyet, og at han er fullt klar over at budskapet virker undertrykkende for kvinner. Foto: Scanpix Vis mer