Kanye West avlyser Coachella:

Megakonsert avlyst etter umulig Kanye-krav

Kuppelkrav kostet Kanye konsert.

BLE DROPPET: Festivalen Coachella droppet artist Kanye West som headliner etter at han krevde at arrangørene bygget en kjempekuppel bare for hans konsert. Foto: NTB Scanpix.
BLE DROPPET: Festivalen Coachella droppet artist Kanye West som headliner etter at han krevde at arrangørene bygget en kjempekuppel bare for hans konsert. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

3. januar skulle Kanye West - eller Ye, som han noen ganger kaller seg - annonseres som headliner for musikkfestivalen Coachella Valley Music and Arts Festival, som avholdes årlig i Coachella Valley i Coloradoørkenen, California.

To dager før det kontaktet imidlertid Wests manager festivalstifter Paul Tollett med et noe uortodokst krav:

I stedet for å opptre på hovedscenen, ba han Tollett bygge en gigantisk, spesiallaget kuppel midt på festivalområdet.

Kuppelens skulle designes av Wests faste setdesigner John McGuire, og dens eneste funksjon skulle være å huse Wests konsert.

Dette melder Billboard.

Problemet er bare at kravet umulig kunne innfris innen 12 april, når festivalen går av stabelen. For å få plass til megakuppelen, hadde arrangørene måttet omorganisere hele festivalområdet, og fjerne en stor andel av festivaltoalettene.

Dette opplyste arrangør Goldenvoice om, til Wests irritasjon. Ifølge Billboard svarte han at han «er en artist med en kreativ visjon, og ikke burde bruke tida si på å diskutere festivaldoer». Han skal deretter ha sagt at festivaldoene er arrangørens ansvar, før han brått la på.

- Umulig å forholde seg til

Wests begrunnelse var at scenen var for liten for det planlagte sceneshowet. Goldenvoice innvendte at scenen er en av de største i Nord-Amerika, og at artister som Lady Gaga og Beyoncé har opptrådt på den med hundrevis av dansere og musikere.

Arrangørene tok tilsynelatende ikke uenigheten spesielt tungt. West hadde ikke signert noen kontrakt om konserten, og før dagen var over hadde Tollett kontaktet Scooter Braun, grunnlegger av medieselskapet SV Projects, og forhandlinger var i gang for å få inn artist Ariana Grande som erstatning.

Mindre enn et døgn seinere var bookingen bekreftet.

Braun hadde selv avsluttet samarbeidet sitt med West i desember 2018. Ifølge Fox News var årsaken at West var «umulig å forholde seg til som manager».

West og Grande skal kort tid i forveien ha kranglet på Twitter.

- Dere, jeg vet at voksne menn krangler på nettet akkurat nå, men Miley (Cyrus, red.anm.) og jeg har nettopp sluppet vår nye, vakre sang, så det hadde vært strålende hvis dere kunne oppført dere i et par timer så jentene kunne fått litt av rampelyset. Tusen takk, tvitret Grande, med referanse til Wests krangel med rapperen Drake.

Det er Rolling Stone som skriver dette.

Stort show

Det er ikke første gangen festivalen erstatter en headliner på kort varsel. I desember erstattet bandet Tame Impala artist Justin Timberlake etter endringer i Timberlakes turnédatoer.

Wests deltakelse på festivalen har vært planlagt i flere år, men det var først kort tid før annonseringen at Wests team med managere tok kontakt for å rekvirere megakuppelen. Kuppelen skulle stå et stykke unna hovedscenen, og være stor nok til å romme Wests publikum.

Scenen skulle stå i midten av kuppelen, med publikum på alle kanter. Videoprojeksjon og andre avanserte sceneeffekter var også planlagt.

Ambisjonen skal ha vært å toppe tidligere scenestunt, som den flygende scenen West hadde med seg på turne i 2016, og den flytende glassboksen han delte med artistkollega Kid Cudi på den Tyler, The Creator-kuraterte musikkfestivalen Camp Flog Gnaw i fjor.

Jubileum

Kuppeldramaet er visstnok heller ikke enestående. Ifølge Billboard hadde West nøyaktig samme konflikt med den amerikanske festivalen Governors Ball Music Festival, hvor han skal ha blitt droppet på grunn av det samme umulige kuppelkravet. Ifølge Rolling Stone nekter festivalen for at et slikt krav skal ha blitt framsatt.

2019 er Coachella-festivalens 20-årsjubileum, og ifølge Billboard ble billettene utsolgt på seks timer. Andre Coachella-artister inkluderer reggaeton-artisten Bad Bunny, rapperen Pusha T, sangeren Janelle Monáe og K-Pop-bandet Black Pink.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer