Meget fransk amour

Det går om en kvinne, en ektemann og en elsker - så stort franskere kan vi knapt få det. Og det går i aller høyeste grad om Jean-Pierre Léaud.

Han ble sist sett her på berget i Olivier Assayas\' «Irma Vep» i fjor, en skuespiller som tidlig ble kjent for sitt samarbeid med størrelser som Frangois Truffaut og Jean-Luc Godard. Så ble det temmelig stille om ham.

Forhåpentlig er Léaud tilbake, for det er han som bærer denne komedien i rollen som Nicholas. Mannen steller rett og slett hjemme og er fornøyd med det. Fru Alice (Ornella Muti) er en selvsikker advokat med elskeren Gaspard (Antoine Chappey) på si. Det er når Nicholas får snusen i ham at han begynner å gå til ytterligheter.

Fyren er uhyre fantasifull i sin streben etter å gi elskeren en trøkk, med atskillige forviklinger og krumspring som resultat.

En lett og småfornøyelig sak, dette - meget fransk som sagt - og først og fremst verd å se for Léaud. Han er en desperat og lidenskapelig hevner med ild i blikket. Man kan saktens lure på hvorfor fruen falt for den andre.