Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Meget i sløyd» nok til å komme på skattetoppen

Øystein Sunde leder i alle kategorier blant musikkartistene.

BLUEGRASS FOR ALLE PENGA: Bleugrassforestillingen «Meget i sløyd», en kritikerrost plate ved samme navn og en rikholdig backkatalog sendte Øystein Sunde til topps blant musikerne i skatteåret 2008. Da kan man koste på seg spesialbygget mandolin fra USA. Foto: Lars Eivind Bones
BLUEGRASS FOR ALLE PENGA: Bleugrassforestillingen «Meget i sløyd», en kritikerrost plate ved samme navn og en rikholdig backkatalog sendte Øystein Sunde til topps blant musikerne i skatteåret 2008. Da kan man koste på seg spesialbygget mandolin fra USA. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

||| Det kommer kanskje som en overraskelse at det er såpass gode penger å hente i bluegrassbransjen, men Øystein Sundes Dizzie-forestilling «Meget i sløyd» og et påfølgende album ved samme navn var hovedaktivitetene for den munnrappe gitarkameraten i 2008.

Sunde troner på toppen av inntekts- og formueoversikten blant musikkartistene, og er i tillegg den som skatter mest. Over sju millioner kroner ble likningsinntekten, nærmere 3,5 million i betalt skatt og en formue på over 28 millioner kroner. Sikkert kjekt å ha.

Hva Sunde eventuelt casher inn på å spille banjo på Paperboys-monsterhiten «Lonesome Traveller» må vi vente til neste års likning med å finne ut.

Da vil trolig også Paperboys-frontmann Øyvind «Vinnie» Sauvik gjøre et hopp fra en beskjeden 2008-inntekt på drøyt 94.000 kroner, slik hiphopkollega og dansefantomet Tshawe Baqwa fra Madcon har gjort. Tshawe plusset på 2007-likningen sin med rundt 850.000 kroner etter den enorme «Beggin'»-suksessen.

Verdensstjernepianisten Leiv Ove Andsnes følger bak Øystein Sunde i alle kategorier. Lene Marlin har bare Sunde foran seg på formuetoppen, fulgt av folk som Vamp-direktør Øyvind Staveland, Röyksopp-gutta Svein Berge og Torbjørn Brundtland og viseveteraner som Odd Børretzen og Halvdan Sivertsen.

Kurt Nilsen og Madrugada-duoen Sivert Høyem og Frode Jacobsen bekrefter et musikalsk suksessrikt 2008 med plasseringer i det aller øverste millioninntektssjiktet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling