Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Meget intime betroelser

Tilknappede franske finansrådgivere har draget.

FILM: Nyskilte William er et petimeter av en mann. Slipset er alltid stramt knyttet, han har papirene sine i sirlig orden, og han liker å tørke støv på kontoret. En dag får han besøk av vakre Anna. Hun er på randen av nervøst sammenbrudd og tror hun har gått til psykologen på kontoret ved siden av. Anna legger ut om sine ekteskapsproblemer, og William får selvfølgelig ikke fortalt henne at han bare er en skarve finansrådgiver.

«Meget intime betroelser» trekker veksler både på film noir-sjangeren og forvekslingskomedien. Anna er en klassisk femme fatale vi ikke kan stole på. Lyver hun? Visste hun at William ikke er psykolog? Og er hun egentlig gift i det hele tatt? Dessverre bruker regissør Patrice Leconte altfor mye tid på å bygge opp en spenningskurve som aldri får noe ordentlig klimaks. Selv om vi ser store forandringer i både William og Anna - han begynner å danse rundt i leiligheten, hun kler seg mindre tilknappet - flater handlingen etter hvert helt ut. Nå er det selvfølgelig karakterenes indre utvikling som er viktig, men forandringsprosessen de gjennomgår er ikke interessant nok til å bære en hel film. Derfor savner jeg en smule mer action på handlingsplanet. På den annen side er det alltid hyggelig med litt fransk medmenneskelighet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media