Meghan Markle fikk endret reklame­video som 11-åring

- Jeg synes ikke det er greit at barn skal vokse opp og tro at det er mammaene som skal gjøre alt.

STERK STEMME: Ved flere anledninger har skuespiller Meghan Markle uttrykt sterke feministiske budskap. Det viser seg nå at interessen for kvinnerettigheter kom tidlig for den verdenskjente skuespilleren. Foto: NTB Scanpix.
STERK STEMME: Ved flere anledninger har skuespiller Meghan Markle uttrykt sterke feministiske budskap. Det viser seg nå at interessen for kvinnerettigheter kom tidlig for den verdenskjente skuespilleren. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var i forrige uke det ble kjent at skuespiller Meghan Markle (36) og Prins Harry (33) hadde forlova seg - og at de skal gifte seg neste sommer.

Etter at den glade nyheten ble delt, har en rekke medier vært nysgjerrig på å få vite mer om «Suits»-stjernas tidligere liv.

Nå har også et videoklipp av en 11 år gammel Markle fått massiv oppmerksomhet.

I videoen av skuespilleren, som ble publisert på barnekanalen «Nickelodeon», forteller hun at hun akkurat har fått endret en reklamefilm. Det skriver Expressen.

Kvinnediskriminerende

Det er liten tvil om at interessen for kvinners rettigheter kom tidlig for den verdenskjente skuespilleren.

Reklamefilmen som 11-åringen reagerte på, var laget som markedsføring av diverse rengjøringsprodukter for kjøkkenet.

«Kvinner over hele Amerika kjemper mot skitne kjeler og kasseroller», lød det fra reklamefilmen. Dette ordvalget fikk Markle til å se svart.

Den unge aktivisten reagerte blant annet på at det skulle være en selvfølge at det var kvinnene i huset som hadde ansvar for å gjøre det rent hjemme.

- Jeg synes ikke det er greit at barn skal vokse opp og tro at det er mammaene som skal gjøre alt, sier hun bestemt i videoklippet.

Det var i forbindelse med en skoleoppgave at Markle og medelevene fikk i oppgave å analysere tv-reklamer.

Skrev brev til Hillary Clinton

Ifølge den svenske avisa var det etter oppmuntring av faren, Thomas Markle, at hun på tidlig 1990-tallet bestemte seg for å skrive brev til selskapet som sto bak dette budskapet.

Hun kom etterhvert inn på ideen om å sende en kopi til jurist Gloria Allred og nyhetssendingen «Nick News» (Nickelodeons nyhetssending) - før brevet igjen gikk videre til Hillary Clinton.

«Jeg bare lurte på om du har mulighet til å endre reklamene som blir sendt ut til folk over hele Amerika», sto det blant annet i det håndskrevne brevet.

Gikk gjennom

«Nick News» fant dette innspillet svært interessant, og sendte ut et filmteam for å intervjue 11-åringen om hennes sterke meninger.

- I reklamer handler det alltid om at «mamma gjør ditt, mamma gjør datt». Hvordan kan noen si det? Jeg vil ikke ha noe av det, sa hun videre i intervjuet.

Den strenge beskjeden fra Markle fikk umiddelbart gjennomslag. Selskapet som sto bak endret setningen i reklamefilmen fra «kvinner» til «mennesker».

Internasjonal kvinnedag

Det var på den internasjonale kvinnedagen i 2015, hvor Markle var en av FNs ambassadører, at hun fortalte om denne hendelsen.

- Selskapet endret reklamen sin. Det var i det øyeblikket jeg innså at mine handlinger faktisk kunne få konsekvenser. Dette engasjementet gjorde at jeg allerede som 11-åring hadde gjort en forskjell for likestillingen, sa hun i sin tale.

Livsendring

Markle er aller best kjent for sin rolle som Rachel Zane i den amerikanske dramaserien «Suits».

Men kort tid før forlovelses-nyheten ble kjent, sa hun opp jobben som skuespiller i den kjente TV-serien, samtidig som hun slettet samtlige av sine sosiale medier-kontoer.

Det viser seg nemlig at det ikke er «bare-bare» å skulle bli gift med den britiske prinsen. Hvis Markle vil gi sitt «ja» til sin kjære prins Harry i mai neste år, er hun nemlig nødt til forholde seg til viktige regler og rutiner.

Må gjennom intens trening

Ifølge Independent må 36-åringen gjennom en intens introduksjon til det kongelige liv, og er i ferd med å bli trent opp sammen med SAS, Englands «Special Air Service», slik at hun er fullt forberedt på alle nødssituasjoner som kan dukke opp.

Blant annet må den kommende kona til prins Harry gjennom hard trening for å takle eventuelle grufulle hendelser som kidnapping og tortur.

- Du kan tenke deg at hun blir satt inn i et rom og blir behandlet som om hun er et gissel. Rommet blir dermed stormet av SAS-styrker. Slik trening skal hun gjennom, kunne Alex Bomberg, en tidligere sikkerhetsansatt ved det britiske kongehuset, og nå administrerende direktør for sikkerhetsselskapet Intelligent Protection International, forklare til avisa.

Leve med beskyttelse

Videre forklarer den tidligere sikkerhetsdirektøren at nye medlemmer av kongefamilien også må læres opp til hvordan de skal oppføre seg uten sikkerhet rundt seg, og hva de må gjøre hvis ting går galt.

Men det vil neppe skje. Ifølge Bomberg må Markle lære seg å leve med beskyttelse til enhver tid.

- Hun vil ikke kunne gå fri som hun vanligvis ville gjort hvis hun var en normal person. Fra nå av vil alt hun gjør bli organisert. Alt fra å gå til tannlegen eller frisøren. Vaktene vil kunne vite hvor alle nødutganger i bygningen er og så videre .

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer