<strong>BLE ANBEFALT:</strong> Britiske Waterstone's anbefalte Adolf Hitlers «Mein Kampf» som den perfekte julegave. Foto: Hidajet Delic/AP
BLE ANBEFALT: Britiske Waterstone's anbefalte Adolf Hitlers «Mein Kampf» som den perfekte julegave. Foto: Hidajet Delic/AP Vis mer

«Mein Kampf» ble anbefalt som den perfekte julegaven

Bokgigant refererte til Hitlers manifest som «essensielt lesestoff».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Waterstone's er den største bokkjeden i Storbritannia.

Fredag følte de seg nødt til å be om unnskyldning da filialene i Huddersfield, Manchester, Liverpool og Cheshire anbefalte Adolf Hitlers «Mein Kampf» som den perfekte julegave, skriver The Guardian og Jewish Chronicle fredag.

- Essensielt lesestoff «Boken er essensielt lesestoff for alle som ønsker å forstå en av historiens mest avskyelige figurer. Sjokkerende lesestoff og en viktig advarsel for fremtidige generasjoner», skrev forhandleren i Huddersfield og satte et klistremerke på boken.

- Da jeg utfordret betjeningen i Deansgate-butikken i Manchester ble jeg fortalt at boken var en bestselger i julen. Jeg skulle gjerne ha visst Waterstone's tilsynelatende iver etter å promotere denne boken, sier en omreisende jødisk selger, Jonathan Levine, til Jewish Chronicle.

- En feil Waterstone's mener selv at de ikke promoterer boken aktivt og stoler på kjøpernes vurdering om hvorvidt dette er bra lesestoff.

De har nå bestemt seg for å roe ned «kampanjen» og mener det har skjedd en feil.

- Vanligvis er boken plassert sammen med bøker om historie og andre verdenskrig. En butikk plasserte den sammen med politikk, noe som er upassende. Vi har tatt oss av det, sier en talsmann til The Guardian. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer