Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mekler på overtid. Fortsatt ingen enighet

Etter at meklingsfristen har gått ut er det fortsatt ingen enighet om lønnsoppgjøret i NRK. Over 2 300 ansatte står klare til å gå ut i streik.

INGEN ENIGHET: Det kan bli noen krevende dager for kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, dersom partene i meklingen ikke komme til enighet. For over 2300 ansatte står klare til å gå ut i streik.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
INGEN ENIGHET: Det kan bli noen krevende dager for kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, dersom partene i meklingen ikke komme til enighet. For over 2300 ansatte står klare til å gå ut i streik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Like før midnatt opplyste Riksmekleren om at partene ville fortsette å forhandle på overtid.

- Det er fortsatt en konstruktiv dialog. Krav og tilbud har vært utvekslet, men det gjenstår fortsatt noe. Det er fortsatt avstand mellom partene, sa Torkjel Nesheim ved Riksmekleren til Medier24.

Han understreket at det er for tidlig å si hvor lang tid forhandlingene vil ta, og klokken 5.10 var utfallet fortsatt uvisst.

Om det blir streik kan den gå ut over både nyhets- og sportssendingene samt 17. mai-sendingen.

Norsk Journalistlag (NJ) står klar til å ta ut hele 1 700 redaksjonelt ansatte, først og fremst journalister, i streik hvis det ikke blir oppnådd enighet om årets lønnsoppgjør.

I tillegg har LO Stat varslet streikeuttak for 614 av sine medlemmer i NRK hvis ikke forhandlingsmotparten, Spekter, kommer med et tilbud som er vesentlig bedre enn det som lå på bordet idet meklingen tok til mandag formiddag.

Selv om fristen for å komme til enighet gikk ut ved midnatt natt til tirsdag, er det ikke uvanlig at slike meklinger pågår i flere timer på overtid hvis partene fortsatt har noe å snakke sammen om, og meklingsmannen ser muligheter for enighet selv om fristen er passert.

I tillegg til økt lønn, krever NJ lønnsmessig likebehandling av tilkallingsvikarer, samt at NRK følger opp sine ansatte og sørger for oppdatert kompetanse.

En NRK-streik vil trolig få store og umiddelbare konsekvenser. Direktesendt radio og TV, nyhetssendingene, nyhetsdekningen og strømming av innhold på nett er blant tjenestene som kommer til å bli rammet.

- Det kommer til å merkes. Først og fremst på nyheter og sport vil det merkes veldig godt, sier nestleder Hege Fagerheim i NRK-journalistens fagforening NRKJ til TV 2.

Hun legger også til at de er bekymret for 17. mai-sendingen. Samtidig er hun klar på at streikeviljen er stor blant NRK-ansatte i hele landet.

- Vi er veldig klare for å ta den fighten som vi føler at vi må, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media