Meksikaner slo Hannibal

Etter tre uker på toppen måtte «Hannibal» vike for Julia Roberts og Brad Pitt.

De kunne vært Bogart og Bergman i «Casablanca» eller Gable og Leigh i «Tatt av Vinden» - hadde bare ikke Pitts karakter vært en slik taper og Roberts ikke fullt så sprø. For i den romantiske komedien «The Mexican» er det ikke plass til tårevåte avskjeder. Vold og pistoler er mer på sin plass, mener regissør Gore Verbinski og sier at «The Mexican» er blitt en moderne romanse.

- Det er ikke en helsvart romantisk komedie, men den er ikke helt hvit heller, sier Verbinski til Reuters.

Blandet mottakelse

Kritikerne var ikke nådige mot Roberts og Pitts stjerneventyr på lerretet. Filmen er blitt beskyldt for å ha et dårlig manus og endimensjonale karakterer, og for å være uten humor.

- De dårlige kritikkene kan ha skadet billettsalget i de større byene, sier DreamWorks president Jim Tharp.

Romansen gikk uansett hjem hos det amerikanske publikum og spilte inn godt over 20 millioner dollar i åpningshelgen.

En forbannet pistol

Tittelen The Mexican henspiller ikke på en person, men en pistol som visstnok har en forbannelse hvilende over seg. Det heter at de som er i besittelse av pistolen skal dø en ubehagelig død.

Pitt spiller antihelten Jerry som alltid forsøker å gjøre det riktige, men ting går alltid galt. Brad Pitt synes det var befriende for en gangs skyld ikke å spille superkul.

- Jeg kaller Jerry anti-McQueen. Han er overhode ikke kul og det var befriende, sier Brad Pitt til Reuters.

På sin jakt etter pistolen møter han Samantha, spilt av Roberts. Hun har hodet dypt begravd i populærpyskologi og har planer om en karriere som servitør i Las Vegas. Dessverre møter hun Jerry og havner på rømmen fra mafiaen som også vil ha tak i The Mexican.

- Jeg var imponert over manuset som greide å fange opp flere sjangre. Filmen kombinere både romanse, komedie, thriller og krim til en helhet som fungerer, sier Julia Roberts om filmen.

Men det er en gylden regel i Hollywood som sier at man ikke skal blande sjangre.

- Tja, vi ville ikke hatt The Beatles eller Elvis hvis man ikke blandet sjangre en gang i blant, sier regissør Gore Verbinsky.

Resultatet av sjangreblandingen kommer ikke til Norge før i mai.