Anmeldelse: Ane Brun - «After The Great Storm»

Mektig album dynket i sorg

Skrivesperren forsvant i den norske fjellheimen, og det åpnet opp for to utgivelser fra Ane Brun i høst.

SORG: Tapet av faren er en inspirasjon og et tema på Ane Bruns første album med nytt materiale på fem år. Foto: Balloon Ranger Recordings
SORG: Tapet av faren er en inspirasjon og et tema på Ane Bruns første album med nytt materiale på fem år. Foto: Balloon Ranger Recordings Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Sangene på «After The Great Storm» har et spesielt bakteppe. De handler ikke om pandemien, om du skulle tro det - sjøl om de kanskje kunne gjort det også - men heller en storm av følelser og bekymring for verdenssituasjonen og framtida. Kanskje. Og litt annet.

Skrivesperre

Etter at Stockholms-bosatte Ane Bruns far døde i 2016 verken orket eller klarte hun å skrive. Hun sluttet ikke å synge, men ga i stedet ut coveralbumet «Leave Me Breathless» (2017) og «Live at Berwaldhallen» med The Swedish Radio Symphony Orchestra (2018). med nye versjoner av gamle låter og «rariteter».

Først i fjor løsnet det, på ei hytte i den norske fjellheimen. Kreativiteten nærmest «eksploderte», og hun hadde nok til et dobbeltalbum. Etter å ha tenkt seg om bestemte hun seg for å gi ut to separate album med ulike stemninger.

Siden mars har hun gitt ut ni av de ialt 18 låtene digitalt. Del to i totrinnsraketten kommer 27. november i form av albumet «How Beauty Holds the Hands of Sorrow». Om de tre sporene som er sluppet derfra er enda mer dempet og nedstrippet enn «After The Great Storm».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer