Anmeldelse: Gåte - «Svevn»

Mektig Gåte-comeback - 14 år etter forrige album

Førstkommende fredag kommer «Svevn».

TILBAKE: Magnus Børmark (t.v.), Gunnhild Sundli og Sveinung Sundli utgjjør i dag Gåte, som 2. november er tilbake med et nytt album - 14 år etter «Iselilja». Foto: Ole A. Ekker
TILBAKE: Magnus Børmark (t.v.), Gunnhild Sundli og Sveinung Sundli utgjjør i dag Gåte, som 2. november er tilbake med et nytt album - 14 år etter «Iselilja». Foto: Ole A. Ekker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Gåte fikk mange venner den korte perioden bandet med utspring i Orkdal eksisterte fra tidlig på 2000-tallet, ikke minst blant oss kritikere.

Sammen igjen

I fjor kom Gåte sammen igjen, og da fikk de fart på seg. En liten smakebit på hva vi kunne forvente av ny musikk kom i form av ep-en «Attersyn». Og nå, 14 år etter forrige album, kommer «Svevn».

Det føles ikke så lenge, kanskje fordi bandet spilte noen konserter i 2009/10. Men det skulle altså gå ytterligere åtte år før Gunnhild Sundli endelig ga etter for bror Sveinungs «mas». Sammen med Magnus Børmark utgjør de Gåte anno 2018.

Eksplosiv blanding

Deres miks av rock og folkemusikk var «eksplosiv», og da den grensesprengende «Gåte ep» og albumet «Jygri» kom i 2002 og bandet fulgte opp med «Iselilja» i 2004 var kritikerne over seg - også i herværende avis. I 2006 kom live-cd-en og dvd-en «Liva» Det var ugjenkallelig over. For denne gang!

Fikk nok

Det ble i meste laget for Gunnhild, som var bare 14 år da eventyret startet. Nå er hun klar igjen, etter å ha utforsket andre formater - blant annet teater- og operascenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer