Mektig møte mellom norsk folkemusikk og americana

Sigrid Moldestad hyller dikteren Jan-Magnus Bruheim.

FELESPILER OG VOKALIST:  Hun spiller hardingfele og fele, men Sigrid Moldestads beste instrument er likevel stemmen. Foto: Magnus Skrede
FELESPILER OG VOKALIST: Hun spiller hardingfele og fele, men Sigrid Moldestads beste instrument er likevel stemmen. Foto: Magnus Skrede Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Sigrid Moldestad (41) fra Breim er en fullkommen artist, også fordi hun ikke er så opptatt av sjangergrenser. Her er langeleik like sevfølgelig som elgitar.

Visecountry I utgangspunktet er hun skolert  folkemusiker, med hardingfele og fele som instrumenter i tillegg til vokal. Men hennes fjerde soloplate, «Brevet til kjærleiken», er først og fremst ei visecountryplate - som tar inn i seg elementer fra folkemusikk.

Fordi det passet best sånn.

Hedrer lyriker Albumet er kulturformidling i særklasse, også fordi det retter søkelyset mot en lyriker som kanskje ikke er allemannseie: Jan-Magnus Bruheim (1914-1988), født i Skjåk og i mange år bosatt i Moldestads hjemfylke Sogn og Fjordane.

Han ville fylt 100 år 15. februar, og Moldestad har satt musikk til 11 av diktene hans. Det har hun gjort med kløkt, som om ordene skulle være skrevet til hennes melodier.

Moldestad har valgt dikt fra hele forfatterskapet, fra debuten som 18-åring i 1941 til det siste han sendte fra seg, kort tid før han døde i 1988.

Kato Ådland Melodiene er så brakt til nye høyder av produsent Kato Ådland og en gjeng med gode musikere med utspring i blant andre gruppa Real Ones.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer