Mektig musikkmøte

Jon Balke startet sin Moldejazz-residens med en eminent «Nye Siwan».

MEKTIG:  Jon Balke (tv) med Siwan Jadid-ensemblet i Bjørnsonsalen i Molde mandag kveld. Ved siden av ham står Bjarte Eike, leder for Barokksolistene, og helt til høyre sitter Kamilya Jubran, ensemblets nye sanger og oudspiller. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
MEKTIG: Jon Balke (tv) med Siwan Jadid-ensemblet i Bjørnsonsalen i Molde mandag kveld. Ved siden av ham står Bjarte Eike, leder for Barokksolistene, og helt til høyre sitter Kamilya Jubran, ensemblets nye sanger og oudspiller. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: MOLDE (Dagbladet): Jon Balkes storstilte Siwan, en konsert inspirert av poesi og musikk fra det spanske middelaldersamfunnet og etniske konglomeratet Al Andalus, hadde sin bestilte førstegangsframførelse ved 15-årsjubileet til Cosmopolite i Oslo i 2007.

I går kveld innledet en ny versjon, Siwan Jadid (Nye Siwan), Balkes uke som Artist in Residence ved Moldejazz, og nok en gang ga møtet mellom arabisk klassisk musikk og europeisk barokkmusikk i rytmisk lekent og klanglig ofte dramatisk samkvem en konsert full av kontraster og nyanser.

Ny sanger Ny musikk og noe endret besetning har kommet til siden «gamle Siwan». Sanger Amina Alaoui er erstattet av palestinske Kamilya Jubran, som i tillegg til å framføre de arabiske tekstene med sterk henvendelse og sikker stemmekontroll også spilte arabisk lutt (oud) og bidro med komposisjoner.

«Siwan»-veteranene Kheir Eddine M. Kachiche (fiolin, støttet mot låret), Pedram Khavar Zamini (persisk håndtromme) og Helge A. Norbakken (div. trommer og perkusjon) var imidlertid stadig virtuost til stede, og fortsatt ledet Bjarte Eike sine presise Barokksolister med medrivende glød.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer