Mektige menn

Leseverdig, underholdende og viktig om USAs 42 presidenter, amerikansk historie og fakta om presidentvalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Visste du at Det hvite hus har 35 badeværelser, 28 ildsteder og to etasjer under jorda? Eller at da Andrew Jackson ble innsatt som president i 1829 dukket det opp 20000 mennesker som ville være med på festen? Og at noen av dem tok med seg hestene sine inn i ballsalen?

Professor i Nord-Amerika-studier ved Universitetet i Oslo, Ole O. Moen, har skrevet den første boka på norsk om alle USAs 43 presidenter. Eller 42 presidenter, som han selv skriver. Grover Cleveland var president to ganger fra 1885 til 1889 og fra 1893 til 1897, men Benjamin Harrison hadde en presidentperiode innimellom. Derfor er USAs nåværende president nummer 43 i rekken, selv om antallet personer er 42.

Korte portretter

«USAs presidenter. Fra George Washington til George W. Bush» et nyttig, underholdende og tankevekkende oppslagsverk. For de av oss som akkurat nå følger med i den hete nominasjonsfasen foran høstens presidentvalg i USA, er boka et funn. Men man trenger ikke være journalist eller USA-forsker for å ha nytte av boka. Dette er ei bok alle USA-interesserte kan ha glede av. Forfatteren presenterer, gjennom fakta, politiske analyser, sitater og anekdoter, de amerikanske presidentene fra George Washington til George W. Bush. Boka inneholder også et kapittel som beskriver hvordan presidenten velges, og et kapittel om USA’s utvikling fra koloni til supermakt. Og han viser at revolusjonen mot britene ble gjennomført av opprørere med slaver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer