Mektigst i Hollywood

LOS ANGELES: Julia Roberts og Tom Cruise er stjernene med mest innflytelse i Hollywood. Men den mektigste i underholdningsindustrien i USA er CBS-sjef Leslie Moonves.

Leslie Moonves og CBS står blant annet bak «Survivor», den amerikanske suksessversjonen av «Robinsonekspedisjonen».

«Survivor» har vært sommerens og høstens store tv-suksess i USA. Det siste programmet lokket til seg utrolige 28,4 millioner seere, bare i aldersgruppen 18 til 49 år. Programformens suksess vil forandre fjernsynets framtid, og denne revolusjonen er en av grunnene til at CBS-sjefen «Les» Moonves er kåret som den mektigste i den pengesterke industrien.

- Vi kommer til å få en rekke liknende programmer i framtida. Dette har bare så vidt startet, uttaler Maggie Murphy, den mektige redaktøren i Entertainment Weekly.

Entertainment Weekly er magasinet som står bak kåringen av Hollywoods 101 mektige personer. Murphy og hennes magasin har forresten ikke så reint lite makt heller.

Suksessen Julia

Skuespilleren Julia Roberts er nummer to på listen, og går under begrepet «dronningen» i filmbyen. Årsak: Roberts alene gjør en film til en suksess - og det er heller ingen kvinnelige skuespillere som tjener bedre enn henne. Hennes siste film, «Erin Brockovich», har alene spilt inn over svimlende 1,1 milliarder kroner, og selv fikk hun vel 180 millioner kroner for sin rolle.

Tom Cruise kommer av samme grunn på tredje plass, foruten at han gjør det skarpt som produsent. «MI:2», som er hans siste bidrag, har så langt spilt inn over 2,1 milliarder kroner.

Andre filmstjerner på listen er Bruce Willis (9), Tom Hanks (10) og Russell Crowe (15). Blant musikere er det kontroversielle Eminem og Dr. Dre som kommer høyest på lista på 19. plass, begge for deres oppsiktsvekkende appell til tenåringer.

Mektig 19-åring

Gutta bak nettstedet Napster, der du kan laste ned musikk gratis, kommer også høyt oppe på maktlista. Grunnleggeren, 19 år gamle Shawn Fanning , og hans medhjelper Hank Barry , blir rangert til en 6. plass med sin revolusjon. 32 millioner mennesker laster ned musikk fra nettstedet.

- Musikkindustrien blir aldri den samme igjen etter Napster, konkluderer redaktør Murphy.

MEKTIG: Nummer fire på maktstigen i Hollywood.