Mel C: Bedre sunn enn tynn

Mel C innrømmer at hun har et vektproblem. Men mener det er bedre å være overvektig med «en sunn hjerne» - enn å være slankefiksert hele døgnet. Dessuten vil hun ha barn i framtida.

- Jeg er overvektig i forhold til min kroppsbygning og høyde, men jeg har en sunn hjerne - eller en sunnere hjerne. Jeg vil ikke ødelegge kroppen min innvendig og jeg vil ha muligheten til å ha barn. Så jeg vil heller være på denne størrelsen, sier hun i et intervju med Q magazine.

Full av komplekser

Helt fra begynnelsen av Spice Girls-karrieren har Mel C hatt mindreverdighetskomplekser. Hun følte seg ikke pen nok - og mente at hun ikke var god nok til å bli berømt, melder ananova.com.

Usikkerheten gikk over i hat overfor eget utseende. Mel C ble kroppsfiksert og trente så mye som mulig. Hun sluttet å drikke alkohol, fulgte knallharde dietter, sprang lange turer hver dag - og tilbrakte timer på helsestudio.

- Til slutt levde jeg bare på frukt og grønnsaker. Det fantes ikke noe fett i dietten min. Ei heller proteiner eller karbohydrater. Jeg sluttet til og med å spise poteter, forteller jenta som har gått fra å bli kalt «sporty-spice» til «beefy-spice» i engelsk media.

Ikke anorektisk

Sangstjernen sier at hun aldri har vært anorektisk, men at hun i perioder var alt for tynn. Hver gang Mel C spiste, følte hun seg miserabel. Da hun kom hjem fra Los Angeles i fjor jul gikk hun inn i en depresjon.

- Alkohol og narkotika kan du kutte ut der og da, men du trenger mat. Sånn er det. Folk som leser dette vil vel tenke: Åh, stakkars Mel C, hun er en av verdens mest berømte kvinner. Hun har en fin bil, et fint hjem og masse penger i banken. Men når du er på bunnen hjelper ikke det, sier Mel C.

<B>SUNN HJERNE:</B> Mel C innrømmer at hun er overvektig, men foretrekker en sunn hjerne framfor spiseforstyrrelser. Bildet er fra en konsert på Shepherd's Bush Empire i London i september.