Mel C som Melanie C

LONDON (Dagbladet): Beskjed i går: Spice Girl Mel C er Melanie C under intervjuet som skal handle om hennes soloalbum og ikke så mye om Spice Girls, rykter og fred og sånt. Så vi reiste til The Depot-studio og traff Mel C som snakket om Gud, kickboksing, yoga og sjølsagt om Spice Girls.

Det skulle da bare mangle også, ettersom det er denne verdenssuksessen av jentepopliga som har fått Mel C og Melanie C og Sporty Spice dit hun er. Klar for en solokarriere, uten særlige omveier. Lørdag står hun på scenen under hit-Awards i Oslo Spektrum. Som Melanie C, med to låter som hun delvis har laget sjøl og delvis sammen med andre og delvis fått hjelp til å snekre sammen.

Døsende løvinner

- Spice Girls har gjort unna fem måneders arbeid med nytt album som kommer ut neste år, vil du da figurere som Mel C, Sporty Spice eller Melanie C?

- Ha, ha, det viktige for meg er å ha to karrierer gående. I et intervju med magasinet Q sto det at jeg så på Spice Girls som en hobby. Det var ikke det jeg sa eller mente, fordi jo: Spice Girls er en hobby. En hobby jeg elsker og som jeg er så lykkelig over å kunne ha, sier en sporty kledd Melanie C. Under oss i første etasje høres det ut som et middels postpunkeband prøver å øve seg til å bli superstjerner.

- Det er bandet mitt du hører, etter intervjurunden skal vi øve mer og etterpå skal vi kanskje ta en tur ut på byen for å høre litt livemusikk, sier Mel C og Melanie C i kor. Begge sittende i samme skinnsofa, rett ved siden av henne ligger det tre jenter. Døsende løvinner i London-heten. Det er stylisten, sminkedama og ei som ser sprek ut.

Mimet Madonna

- Hva drømte du om da du var liten, å bli en ultrapopulær popstjerne eller det du nå prøver å bli, en mer hardtslående sjølstendig soloartist?

- Hmm, jeg ville alltid bli som Madonna. Hun var og er min store helt, men jeg har også alltid vært opptatt av indiemusikk. Jeg ser ingen motsetninger mellom de retningene. Nå har jeg begge deler gående.

- Du mimet etter Madonna-sangene på jenterommet da?

- Mimet ja, og det gjør jeg ennå, sier en smilende Melanie C, Mel C blant Spice-venner.

- Vi fikk høre en smakebit på seks låter før vi gikk inn, men det var da ganske softis her og der. Har plateselskapet blandet seg mye inn for at du ikke skal ta helt av i planet nypunk?

- Jeg ville ha variasjon på albumet, og det mener jeg vi har lykkes med. Og nei, plateselskapet ga meg stor frihet. Det samme som de alltid har gjort med oss i Spice Girls, sier Melanie C, som lei av å snakke om de andre i girlsene. - Ingen av ryktene du har hørt, stemmer. Spice Girls holder sammen, og vi skal ut på ny verdensturné og vi har det utrolig bra sammen. Uansett hva som står i avisene.

Ryktespredere

- Vel, men i de britiske tabloidene blir det spekulert hele tida om deg, din påståtte jentekjæreste, om rykter og Spice-splid og en heftig natt med Robbie Williams og om ditt og datt? Hva er litt sant og hva er ikke litt sant?

- Det meste du leser i de britiske tabloidene er tatt ut av løse lufta. Jeg fatter ikke hvor de får fatt i sakene som de koker sine storyer på, men nå er jeg blitt vant til denne søpla. Så jeg gir blanke. Men, du bør ikke tro på noe av det du leser av rykter og sladder. Det er forbannet vås alt sammen.

I mobilen

- Takk for praten, ikke bruk opp alle pengene dine når du skal ut på byen?

- Nei, det skal jeg ikke, og det blir ikke så seint heller. Jeg skal opp tidlig for å trene, jeg har alltid likt å holde meg i form. Jeg er en trenoman, akkurat nå elsker jeg kickboksing og yoga.

- Hva med politikk, er det også noe du har et forhold til?

- Niks, ting jeg ikke har peiling på, uttaler jeg meg ikke om.

- Lykke til, Mel C.

Hun svarer ikke, er allerede inne i mobiltelefonen. For å ringe.............????

ELSKER SPICE: Melanie C er en sporty jente med solokarriere - som gleder seg til den nye albumet og turneen med Spice Girls.