Mel G på egne bein

STOCKHOLM (Dagbladet): - Det er rart å være aleine igjen. Jeg savner jentene litt, innrømmer Mel G. Mandag slippes solosingelen «Word Up» her hjemme. Men fra august er det Spice Girls for alle pengene.

- Jeg er en Spice Girl, og kommer alltid til å være det. Ingen av oss har lyst til å gi oss ennå, så vi holder på så lenge publikum vil, sier Melanie Gulzar - alias «Scary Spice». I går var hun i Stockholm for å promotere sin nye singel.

- Jeg har fått tresko, er de ikke flotte, sier hun plutselig, og veiver med et par ildrøde svenske tresko. Så slenger hun seg på sofaen i suiten på Sheraton Hotel.

Phoenix Chi

- Jimmy og Phoenix Chi er i etasjen over. Jeg reiser ingen steder uten dem. Jimmy og jeg passer Phoenix Chi selv, og hun er allerede vant til å fly. Men nå holder hun på å få tenner, så hun gråter litt, ler Melanie.

Da hun var fire uker på vei, sa mannen Jimmy Gulzar: «La oss kalle henne Phoenix.»

- Chi er kinesisk, og betyr «den vitale energi som gjennomstrømmer og muliggjør alt liv». Se her, sier Mel G, og viser et kinesisk tegn på magen.

- Å bli mor har vært fantastisk. Det har gjort meg til et helere menneske. Ellers har det ikke forandret meg, sier Mel G. Hun avslører samtidig at hun vil vente noen år før hun får flere.

- Først må jeg få kroppen tilbake, ler hun.

Datteren ble født i februar i fjor, to uker for tidlig.

Danser

Melanie Brown (24) kommer fra et arbeiderstrøk i industribyen Leeds i Nord-England. Moren Andrea er hvit mens faren, Martin, er svart. Selv har Mel sagt at hun er glad for å ha fått litt av begge. Nå bor hun i Buckinghamshire, nordvest for London.

- Jeg begynte å danse allerede som sjuåring, og har sunget siden jeg var ni. Jeg prøvde meg på vanlige jobber da jeg var 16- 17, men det var helt forferdelig, sier hun.

Melanie giftet seg med den nederlandske danseren Jimmy Gulzar i september i fjor. Gulzar danset for Spice Girls under deres siste verdensturné, og etter hvert oppsto varme følelser.

Ny Spice-plate

Faktisk var det Jimmys idé å gi ut en coverversjon av Cameos «Word Up».

- Hvorfor ikke, svarte jeg. Jeg har alltid vært glad i r'n'b og soul.

Melanie avfeier ryktene om at soloprosjektet er begynnelsen på slutten for Spice Girls.

- Vi er enige om å kunne gjøre våre egne ting ved siden av, men fra august er det Spice Girls som gjelder. Da begynner vi å jobbe med den tredje plata, som kommer en gang til neste år. Det vil fortsatt bli positiv popmusikk, men mer preget av sangen enn tidligere, røper hun.

Hennes eget album kommer til høsten, noe hun både gruer og gleder seg til.

- Jeg har ingen aning om hvordan det vil selge.

I dag karakteriseres Melanie som lederen i Spice Girls. Etter at de sparket manageren, styrer jentene seg selv og møtes minst én gang i uka.

- Selvsagt krangler vi. Men vi kjenner hverandre inn og ut, så det er ikke noe problem. Vi både ler og gråter sammen, sier Mel G.

Etter at Geri forlot gruppa like før Oslo-konserten i fjor vår, har hun sagt at det var Melanie som skviset henne ut.

- Det var Geri som ville gjøre noe annet. Vi er fortsatt venner, selv om jeg ikke har sett henne siden hun forlot Spice Girls. Hun sendte meg nylig blomster til bursdagen, forresten. Geri og jeg kranglet masse, men samtidig gjorde vi alt sammen. Vi feiret en julaften alene på stranda bare vi to, sier Mel G.

Mel B ble Mel G

Da Mel B giftet seg med Jimmy Gulzar, tok hun hans navn, og kaller seg i dag Mel G. Skilsmisseryktene gidder hun ikke bry seg med.

- Jeg leser ikke avisene lenger, de skriver så mye rart. Sannheten er at jeg elsker Jimmy.

I dag reiser alle tre til Dublin for å delta i Victoria Adams' og David Beckhams bryllup.

- Pokker, nå skulle jeg ønske jeg kunne gå på byen i Stockholm! Er det noen bra steder her? Jeg bare ber Victoria utsette bryllupet, sier Melanie Gulzar bak de rosa solbrilleglassene.

ENERGIBOMBE: -Jeg hadde aldri trodd at det å bli mor skulle gi meg mer energi, men det har det, sier singelaktuelle Melanie Gulzar fra Spice Girls.