Mel har fått nok

Amerikanere elsker ham, kvinner elsker ham og Hollywood-produsenter forguder ham. Det er derfor han tilhører filmbransjens lønnsadel. Og det er derfor han har råd til å si at: - Nå er det slutt på skuespilleriet. Jeg er blitt for gammel til sånt!

Mel Gibson er bare 46, men det virker som han har figurert på lerretet i like mange år. I machoroller for menn som har mer muskler enn følelser, roller som lar kvinner bli litt imponert. Man ville følt seg trygg i armkroken til en slik fyr. Men nå er Mel gått lei og sier blant annet i et intervju med theage. com følgende: - Jeg er blitt for gammel til å hoppe rundt på den måten!

Høytlønnet

For tida har han megasuksess i USA med den litt annerledes Vietnam-filmen «We Were Soldiers». Allerede i premierehelga omsatte filmen for over 20 millioner dollar. Det er 5 millioner dollar mindre enn Mel mottar for å spille inn en film.

Han er i bransjens desiderte toppsjikt lønnsmessig, sammen med navn som Tom Hanks , Tom Cruise, Harrison Ford og Bruce Willis. Én eneste kvinne spiller i samme liga som gutta når vi snakker om lønnsslippen: Julia Roberts. De håver inn 25 millioner dollar for en ledende rolle. Omregnet til norske kroner: 215 millioner.

Gibson forteller i intervjuet at han har lyst til å bruke mer tid på å regissere og produsere film.

Prosjektutvikling

- Jeg elsker filmbransjen, men jeg tror jeg ved å regissere og produsere kan tenkes å finne på noe helt ekstraordinært, og bare gjøre en bitte liten opptreden foran kamera. Nå opplever jeg at jeg bruker stadig mer tid på å utvikle prosjekter og produsere film.

Gibson legger ikke skjul på at han liker å være involvert i en film helt fra idéstadiet.

- Jeg har sittet sammen med manusforfattere og kokt sammen bøker og ideer og forsøkt å være kreativ. Det er det jeg har størst glede av for tida. Vi har haugevis av bra materiale, det vi skal jobbe videre med er veldig flott.

Gibson vedgår at han syntes det var stas å få Oscar-priser, det ble fem for «Braveheart» i 1996, men det ble for slitsomt å både regissere og spille hovedrollen.

- Den filmen ble beviset på at dobbeltrollen regissør og hovedrolleinnehaver setter sinnet på fryktelige styrkeprøver, sier Gibson.

SLITEN NÅ: Mel Gibson er 46 og føler at han har gjort sitt som skuespiller. Nå vil han sette enda sterkere spor etter seg som regissør, prosjektutvikler og produsent. Og så har han en stor barneflokk å ta seg av...