Mel til himmels

Mel Gibson skyter mot stjernene i ny science fiction komedie.

Gibson har knapt landet etter suksessen med den romantiske komedien «What Women Want» (kommer til Norge i april) før han kaster seg på science-fiction trenden.

Vennlige aliens

Science fiction komedien det er snakk om heter «StarChild» og er et samarbeid med komikeren Tim Allen fra tv-serien «Ti tommeltotter».

Filmen handler om en stakkars alien som har krasjlander på jorden etter en ødeleggende intergalaktisk krig, som jorden er totalt uvitende om. På jorden møter han et utskudd av en CIA-agent som skal hjelpe den fremmede tilbake til sin egen planet - med de forviklinger det fører til.

Mel Gibsom har aldri forsøkt seg på ren science fiction tidligere. Filmingen av «StarChild» kommer først i gang etter den store streiken som lammer Hollywood i sommer.

Kaptein Kirk

Tim Allen har forsøkt seg på S/F-komedie tidligere med stort hell. «Galaxy Quest» er blitt et kultfenomen på science fiction kongresser rundt om i verden. Tim Allen spiller her en Kaptein Kirk-aktig kaptein i en nå nedlagt tv-serie.

Skuespillerne, der i blant, Sigourney Weaver, livnærer seg ved å dra rundt på science fiction kongresser og underholde fansen. Slik mange skuespillere fra nettopp «Star Trek» gjør i dag. Men hva skjer når de måter en fortapt fremmed sivilisasjon som tror at tv-serien er virkelig og at Tim Allen og co. kan redde dem fra undergang? Kaos følger i deres fotspor til en annen galakse. Desverre ble «Galaxy Quest» aldri satt opp på norske kinoer, men sjekk din lokale videobutikk.

På tross av at Tim Allen er et kjent tv-fjes har han som mange andre tv-sterner hatt problemer med overgangen til det store formatet. Hans støsre kinosukess før «Galaxy Quest» var «The Santa Clause» fra 1995. Da kan man jo håpe for Allen at et samarbeid med trekkplastret Mel Gibson vil bøte på det.