Melankoli på topp

Jammen var det bra Coldplay begynte på nytt.

Britiske Coldplay var nesten ferdige med oppfølgeren til det millionselgende debutalbumet «Parachutes», da de valgte å forkaste hele innspillingen og begynne på nytt.

Dette var antakeligvis en god idé, ettersom «A Rush Of Blood To The Head» har blitt vel så god som debuten. Det begynner knallsterkt med «Politik», som kanskje er bandets aller beste låt hittil. «God Put A Smile On Your Face», «Daylight» med sitt repetitive strykeparti og den vakre radiosingelen «In My Place» er alle melankolske poplåter i toppklasse, fullt på høyde med de tre år gamle hit-balladene «Trouble» og «Yellow».

Coldplay er en smule mindre mollstemt enn sist, men bare en smule. Tøffere enn midtempolåta «A Whisper» blir de aldri. Den varme «Green Eyes» skiller seg litt ut med sitt countrykomp og en mindre klokkeren vokal fra Chris Martin. London-gruppa har ikke tatt drastiske skritt i noen retning, men de leverer nok et imponerende jevnt album. Dessuten forsterker de sitt norgesvenn-image, ved å bruke fotografen Sølve Sundsbø som coverdesigner. Bandet spiller i Oslo Spektrum den 24. november.