Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Melankolske storselgere

Pål Angelskår og Minor Majority har all grunn til å se lyst på livet. Først glitrende anmeldelser - og nå glitrende salgstall.

-  Dette er helt storartet. Vi har aldri vært så høyt oppe på albumlista før, og vi har aldri solgt så mye i løpet av den første uka, sier vokalist og låtskriver Pål Angelskår.

Salgstallene en uke etter lanseringen av Minor Majoritys fjerde album «Reasons To Hang Around», gir melankolikerne all grunn til å se lyst på tilværelsen: Hele 9 150 album har blitt sendt ut til butikkene, og plata går inn på en svært høy plassering på VG-lista denne uka. Dermed er bandet på god vei til å toppe suksessen fra gjennombruddsplata «Up For You And I», som solgte 27 000 eksemplarer da den kom ut i 2004.

Turné i utlandet

Plata har fått glimrende kritikker, og det toppet seg med en sekser i Dagsavisen. Angelskår hadde trodd at bandets noe lysere uttrykk på den nye plata skulle føre til litt mer variert mottakelse.

-  Jeg var litt overrasket over at kritikken var så helhetlig. Jeg trodde det kom til å bli litt mer spredning på terningkastene fordi vi har beveget oss litt ut av indie-segmentet. Da er det alltid noen som rynker litt på nesa, sier Angelskår.

Med gode kritikker og salgstall i turnébagen, starter bandet opp sin norgesturné 10. februar i Trondheim, og fortsetter til slutten av mars. Utenlandsplanene er også allerede lagt.

-  Vi til Frankrike i april. Til høsten reiser vi til Tyskland. De ga ut den forrige plata vår der i fjor, og slapp nylig den aller første plata. «Reasons To Hang Around» kommer ut der til høsten, så da er det naturlig å følge opp med en turné, sier Angelskår.

Tjener mer

 STORT FOR MINOR: Minor Majority har frelst norske platekjøpere, og har solgt nesten 10.000 eksemplarer på én uke. Foto: Henning Lillegård
STORT FOR MINOR: Minor Majority har frelst norske platekjøpere, og har solgt nesten 10.000 eksemplarer på én uke. Foto: Henning Lillegård Vis mer

Minor Majority er fortsatt tilknyttet det lille, uavhengige plateselskapet Big Dipper Records. Dermed får også bandet mer penger ut av hver solgte plate, og kan sannsynligvis komme til å tjene godt på det nye albumet.

-  Ja, vi tjener nok mer på å være på et mindre selskap. På større selskap så er det gjerne noen markedsføringsutgifter og slikt som skal dekkes inn først. På et lite selskap velger du kanskje litt annerledes, og håper det du gjør får skikkelig gjennomslagskraft, sier Angelskår.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling