Meld deg ut, Knut Kjelstadli!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SV: Professor Knut Kjelstadli ser ut til å ha en kjepphest, å gjøre livet vanskelig for de partilederne i SV som har gitt partiet makt i Norge (Dagbladet 19.10). Stadig vekk kommer innspill som bare kan ha én hensikt: å gjenskape det røde og ranke partiet fra 70-tallet (som ingen riktig vet hva er), og én effekt: å skremme oss ordentlige SVere vekk fra valgurnene. For Kjelstadli er ikke ordentlig SV-er, selv om han ble i partiet og vi andre meldte oss ut - eller aldri meldte oss inn. Vi, de ordentlige SV-erne, orker bare ikke tanken på å være aktiv i et parti hvor Kjelstadli og hans like fortsatt er aktive. Vi har begrenset oss til å stemme, år etter år, på Hanna, Erik og Kristin - og forsøkt å glemme at Kjelstadli også har en posisjon i partiet. Vi, som er gamle nok, fikk mer enn nok av denne venstresiden (noen av oss også av oss selv) gjennom 70-tallets absurde parti-interne politiske kamp og retorikkbruk. For de unge må KKs fortsatte kamp for en eller annen venstreidé oppleves like meningsløs som 70-tallets diskusjonen i SV om grunnrenta og naturdialektikken. Da meldte jeg meg ut. Kjelstadli ble.

HELDIGVIS BLE Erik Solheim også igjen (rett nok som snodig venstrevridd han også, noen år) - og brakte SV ut av skyggenes dal. Og Kristin Halvorsen meldte seg heldigvis inn. Og har holdt ut med Kjelstadli og hans trosfeller, år etter år. Det forunderlige er at de gidder å være medlem av samme parti. Kjelstadli og hans folk taper jo hver gang. Og Kristin vinner. Kan de ikke kastes ut? Finnes det fortsatt ingen eksklusjonsparagraf, slik at Kristin, Erik og de andre maktorienterte politikerne i SV kan bruke tida si til å skape en solidarisk politikk som kan vinne oppslutning langt inn i Ap (og kanskje også V og KrF), slik at fattigdommen kan fjernes - og de svakeste kan få den hjelpen de så sårt trenger.

JEG HÅPER, av hele mitt hjerte, at Kristin og resten av SV-lederne holder ut. Aller mest håper jeg at Kjelstadli og hans kvinner og menn endelig, nå som partiet har fått makt, finner ut at SV ikke er deres parti. Har ikke Klassekampen og RV tatt noen skritt i deres retning? Kan dere ikke melde overgang, alle som en, så fort som mulig? Hva er det som hindrer dere?Og så kan SV igjen oppleve en massiv tilstrømning av nye medlemmer, med politisk engasjement, kompetanse og kunnskaper om det samfunnet SV nå, endelig, har fått muligheten til å forandre i den retning vi, de ordentlige SV-erne, partiets velgere, vil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer