REVET BORT: Apple solgte 300 000 iPad-er første salgsdag. Foto: Scanpix
REVET BORT: Apple solgte 300 000 iPad-er første salgsdag. Foto: ScanpixVis mer

Melder om feil på iPad

Apples nye vidunder skal slite i trådløse nettverk.

|||Det melder anerkjente Techcrunch - et nettsted for teknologi.

Lørdag ble det mye omtalte «surfebrettet» til Apple revet bort i amerikanske butikker. Selskapet meldte selv at de solgte 300 000 iPad-er bare den første dagen.

Det ble også lastet ned mer enn én million applikasjoner og 250 000 e-bøker til iPad-en den første dagen i salg.

Nå kommer de første meldingene om at alt ikke er tipp topp med Apples siste vidunder. Ifølge Techcrunch.com har flere brukere rapportert om problemer med den trådløse wifi-koblingen.

Det typiske problemet er at iPad-en viser veldig lite eller ikke noe wifi-signal - der andre maskiner tar inn fullt signal.

Techcruch-skribenten har selv slitt med trådløst-problemer:

«IPad-en virker fint nær routeren, men ikke på den andre siden av huset. Mens min Macbook pro, Nexus One og andre maskiner jeg har tatt inn i huset, tar inn signal helt fint i den delen», skriver han.

Dagbladets teknologi-anmelder Jan Omdahl tester en iPad i dag. Hans foreløpige rapport er at wifi-koblingen fungerer på det eksemplaret han tester. 

- Det er selvfølgelig en ripe i lakken for Apple at folk melder om iPad-problemer. Det er ikke første gang at Apple har hardware-problemer med et nytt produkt. Selvfølgelig er dette sårt for dem som overnattet utenfor butikken for å sikre seg de første eksemplarene, men jeg tror ikke startproblemene gjør noe utslag på salget, sier Omdahl.

Les Jan Omdahls anmeldelse på Dagbladet.no senere i dag.