Arthur «Oluf» Arntzen 84 år i dag

Meldt død i VG

I dag er Arthur Arntzen 84 år. Det som trolig skulle vært en registrering av den folkekjære komikerens store dag, i spalten «På denne dag», ble noe ganske annet. I dagens papirutgave av VG skriver de nemlig at Arntzen er død.

I BESTE VELGÅENDE: Dagens utgave av VGs papiravis står det en rubrikk om at den nord-norske komikeren Arthur Arntzen er død. Dette er en betydelig overdrivelse. - Min far er ute og feier sin 84 års dag med venner på kafé, og er absolutt ikke død, sier datteren, Cathrine Arntzen. Dette bildet er fra 2013. Foto: Anita Arntzen
I BESTE VELGÅENDE: Dagens utgave av VGs papiravis står det en rubrikk om at den nord-norske komikeren Arthur Arntzen er død. Dette er en betydelig overdrivelse. - Min far er ute og feier sin 84 års dag med venner på kafé, og er absolutt ikke død, sier datteren, Cathrine Arntzen. Dette bildet er fra 2013. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var en rar melding å få. Det triste er at det kan bli så mange misforståelser, sier Arthur «Oluf» Arntzens datter, Cathrine Arntzen til Dagbladet.

I dag fyller den norske tusenkunstneren 84 år, men på siste side i dagens VG melder avisa at han er død. Da feilen ble oppdaget gikk avisa ut og beklaget tabben.

Fikk VG-beklagelse

Jubilanten ble selv feiret med brask og bram i Tromsø i dag.

Avisa iTromsø møtte den folkekjære komikeren da han koste seg på kafe, sammen med nære venner.

- VG har beklaga at æ ikke e dau, sa hovedpersonen selv og flirte da avisa møtte ham.

Som avisa skriver, han er definitivt fremdeles i live og med de gode replikkene intakt.

- Æ har jo vært dau i tre år allerede, fortsatte han til mer latter rundt kaffebordet.

Tidligere i dag fikk Dagbladet bekreftet av datteren at faren lever i beste velgående.

- Nei, han er ikke død. Min far har det bra. Han har riktig nok vært noe dement de siste åra, men han bor fortsatt hjemme sammen med sin kone og min mor, Randi, sier Cathrine Arntzen.

Hun hadde ikke hørt om «dødsfallet» før sjefredaktør Gard Steiro i VG ringte henne i dag tidlig og beklaget.

- Han ringte klokka ni, like før jeg gikk i møter. Han beklaget på det sterkeste at de hadde gått ut med den meldingen. Det var en menneskelig feil, og sånt kan jo skje, sier datteren til Dagbladet.

En betydelig overdrivelse

VGs nyhet om at den tidligere komikeren, forfatteren, teatermannen, skuespilleren, journalisten og musikeren skulle være død, er altså en betydelig overdrivelse.

OLUF: Arthur «Oluf» Arntzen fyller 84 år i dag - og er i høyeste grad levende, selv om han er litt aldersdement. Foto: Anita Arntzen
OLUF: Arthur «Oluf» Arntzen fyller 84 år i dag - og er i høyeste grad levende, selv om han er litt aldersdement. Foto: Anita Arntzen Vis mer

- Min far har det bra, forteller Cathrine Arntzen:

- Jeg snakket med min mor da dette ble kjent, og hilste til min far, som nå er ute på kafé og feirer bursdagen med sine kompiser. I kveld skal vi ha en liten familiesammenkomst.

FAKSIMILE: Det som trolig skulle vært en registrering av den folkekjære komikerens store dag, i spalten «På denne dag», ble noe ganske annet.
FAKSIMILE: Det som trolig skulle vært en registrering av den folkekjære komikerens store dag, i spalten «På denne dag», ble noe ganske annet. Vis mer

Bor hjemme med kona

Cathrine Arntzen er førsteamanuensis ved Universitetet i Tromsø og faglig leder for Senter for omsorgsforskning, nord. Hun har vært åpen om sin fars demens.

- Han bor hjemme og får hjelp av min mor - og klarer seg bra. Han møter sine venner på kafé i Tromsø et par ganger i uka.

Oluf har fremdeles sitt gode og smittende humør, og er fremdeles kjapp i replikken får vi fortalt.

- Det blir jo litt styr rundt dette da, men min far er altså ikke død, avslutter Cathrine Arntzen.

Dagbladet har bedt VG om en kommentar. Dette skriver sjefredaktør Gard Steiro i en sms:

«Det har skjedd en menneskelig feil. Dessverre ble den først oppdaget i dag tidlig. Vi har kontaktet familien og beklaget på det sterkeste. Feilen er rettet på vg.no. Vi vil også trykke en beklagelse i morgendagens avis.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer