Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

meldt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Jeg tror ikke USA er klar for det.

MADONNA på spørsmål om hun kunne tenke seg å bli president. (Wall Of Sound) — Ringo går solo.

Tittel i avisen VG, om Ringo Starr; soloartist siden 1970— Jeg var på vei mot det definitivt horisontale, og det samme var mange av mine venner i musikkbransjen.

Ringo Starr, som akkurat har gitt ut albumet «Vertical Man» (Politiken)— För Tom Jones är för oss medelålders och äldre kvinnor vad det nya potensmedlet Viagra är för medelålders män. Tom Jones sång tänder oss verkligen.

Inserat i den svenske avisa Expressen— Det finns nämligen ett definitivt samband mellan artisters status och deras publik. Enkelt uttryckt: ju större kvinnlig publik desto lägre status.

Kommentatoren TORBJÖRN ERIKSSON om Spice Girls vs. Rolling Stones (Expressen)- Problemet for oss som er skeptikere til andre adopsjonsordninger, oppstår når denne køen eventuelt tar slutt: Vil vi si nei til at for eksempel homofile får adoptere, når alternativet for barnet er undergang? Vanskelig. Meget vanskelig.

VGs kommentator ERLING BØE har sitt å stri med.

- Tande på skjermen en gang i uka vil fylle absolutt alle kriteriene for en allmennkringkaster. Til langt inn i neste århundre.

MODE STEINKJER (Dagsavisen)- Branford Marsalis, Chick Corea og Cassandra Wilson - alle kommuniserte de fremragende med hverandre og med publikum.

STEIN KAGGE (Aftenposten)- Det var grusomt å fylle 50, en fryktelig alder. Ikke ung, ikke gammel. Hva skal jeg gjøre? Gjemme meg i et telt de neste ti åra?

Vokalisten og skuespilleren CHER, 52 (People)

- Om det ikke fantes svarte i dette landet, ville de rödhårede få all dritten.

MICK HUCKNALL, frontmann i Simply Red (Q)- Sadomasochisme er sex'ens svar på sosialdemokratiet. SM har med folket å gjøre; det er ikke hierarkiksk.

Hr. STUHBERG, SM'er for Jagland (NRK)

- Den som tar en tur fra Vestbanen og opp til Ruseløkka skole ser hvordan byens bestemmende menn og kvinner har lekt med «klosser», og latt hvem som helst få bygge slik de vil, og så høyt de vil. Utsikten mot jorden er ikke lenger beregnet på mennesker, men maskiner. Det er et mareritt av dårlig byggeskikk, og til å gråte over. Skal operaen også presses inn der, blir marerittet enda større.

MERETE LIE HOEL, (ex-NRK? å, nei!) (Dagens Næringsliv)
- For nokre år sidan vart ROCK tingen i Ap, men det var ei mykje meir etande gulrot å vifte med andsynes hardt tiltrengd veljaroppslutning hos ungdomen. At arkitekten bak rockeutspelet for øvrig er identisk med han som fann opp systemet med forskottering av medlemmer i AUF, er berre logisk, og illustrerer den avgjerande skilnaden mellom omgrepa kultur og partikultur.
ROALD HELGHEIM (Dag og Tid)

PAGE: Legen min sa jeg aldri ville bli over 35.
PLANT: Min lege sa jeg hadde levd tre manns liv, og om jeg kanskje ikke ville ha en dobbel scotch mens vi snakka sammen...?
JIMMY PAGE & ROBERT PLANT (New Musical Express)
- Her setter Arbeiderpartiet, og sannsynligvis også SV, mer på spill enn en bydel og et kulturhus. Jeg er litt i tvil om venstrepartiene er klar over hvordan de nå risikerer troverdigheten overfor kulturlivet.
STEINHAR HANSSON, redaktør (Dagsavisen Arbeiderbladet)
- Arbeiderpartiets to kulturministere har ment at Bjørvika er det beste stedet for en opera. Men de var redde for at det vil ta for lang tid å få reist den der. Derfor går de inn for Vestbanen. Det er ikke grunnlag for denne frykten hvis det er politisk vilje til stede.
THORBJØRN JAGLAND, partiformann (Dagsavisen Arbeiderbladet)
- Sauepuling, det er kultur - og det som vokser på pikken din i ettertid.

JOHN LYDON, vokalist i Sex Pistols (Loaded)- For mitt vedkommende er det nå nok. Jeg er ferdig.

KNUT BORGE om «våren» (Herfra Til Halv Ti, NRK)- Grønsjen er død, og jeg felte ikke en tåre i dens begravelse... Halve skiva mi ble til mens jeg brukte... og jeg brukte mye.

Pressemelding fra SCOTT WEILAND, ex-junkie, ex-vokalist i grønsjbandet Stone Temple Pilots- Å Gud, jeg elsker disco! Jeg ser ingen problemer med å beundre Bee Gees, samtidig som jeg er medlem i Sex Pistols.

JOHN LYDON (Loaded)- Det blir tungt og voksent.Vi treffer MICHAEL KROHN på gata, Raga nærmer seg studio...

— Jeg er ei hore. Jeg hopper på enhver idé, bare den ved første øyekast interesserer meg.

ROBERT ALTMAN, filmregissør (International Herald Tribune)— Det som virkelig irriterer meg er at folk ikke kan la oss holde på i fred. Jeg mener, det er masse ting jeg ikke liker på tv, men jeg krever aldri at ting skal stoppes av den grunn.

HARALD EIA (Dagsavisen Arbeiderbladet)Og, typografiske problemer til tross, i dag ser vi oss nødt til å viderebringe en passus som starter med et sitat. Det er Lynn Barber som for The Observer intervjuer Joseph Heller, mannen bak «Catch 22»:

- 'Most women don't want to talk about masturbating, they deny they ever did it...'

There is an uncomfortably long pause. Am I supposed to do my bit for literature and give him a description?

LYNN BARBER (The Observer)- D.D.R. er et norsk rock-band bestående av en deilig bukett idealister som ønsker å fremme tysk og øst-tysk kultur og egenart i Norge og gjøre noe med det frynsete ryktet Tyskland har fått etter den 2. verdenskrig.

Pressemelding fra plateselskapet GRAPPA- Så kan du gå ut klokka halv tre om natta, ør og tett i hodet med røykstinkende klær, og kjenne på lykkefølelsen og den plutselige trangen til å lese beat-poesi. Det er jazz, det. Bare at jazz er så mye, mye mer også. Det er derfor den er cool.

JAOCB HØIGILT (Spirit)- Hver høst tar jeg meg gjerne et par uker i London for å sy meg nye skjorter.

Monitor MARKUS MARKUSSON (Dagbladet)- Spritualized var lyspunktet på et ellers nitrist Uken 98-program. Det gode fremmøtet mandag kveld viser at bookingen godt kunne vært dristigere, men åpenbart er det flere revisortyper enn derivatspekulanter blant NHH-studentmassen på det gjennomsosialdemokratiserte 90-tallet.

SVERRE OLE DRØNEN, konsertgjenger i Bergen (Bergens Tidende)- Elvis er den viktigste kulturelle skikkelsen i vårt århundre.

KJETIL ROLNESS (Dagbladet) - Den viktigste politiske begivenheten denne uka var lederartikkelen i New Musical Express, Englands viktigste musikkavis. Den tar et grunnleggende oppgjør med Tony Blair. Lederskribenten beskylder statsministeren for å forråde ungdommens håp, og påstår han ikke er annet enn en «myk» Tory.

Kommentar signert MARTIN JACQUES (The Observer, 15. mars)— Blueslegenden Eric Clapton forsøker å snakke med ungdommen, men går på trynet i en haug med fioliner, trommemaskiner og kordamer... 53 år gammel fremstår 70-tallets fremste nyskaper av bluesen som svinebundet av et strykeorkester fra London, Joe Samples overfladiske keyboardtraktering, en dårlig programmert trommemaskin og noen kordamer som kanskje hadde kommet med i den norske grand prix-finalen... en kjedelig ballade verre enn Sølve Grotmols reportasjer fra nattorientering i Sverige.

BJØRN OLAV NORDAHL anmelder «Pilgrim» (Dagens Næringsliv)— Sven-Ingvars är töntiga igen — tack för det.

Tittel i svenske Aftonbladet— En gi-faen holdning gir deg aldri annet enn en gi-faen holdning tilbake. Slik endte jeg i avdelinga for enmanns-band; ingen likte meg.

KURT HEASLEY, vanligvis i The Lilys (New Musical Express)— Musikk fungerer i mange sammenhenger. Like mye som du ønsker musikk som inspirerer til å gjøre opprør, like mye kan du være på jakt etter musikk du kan lukke øynene til — i jakten på din egen reise.

MARK HOLLIS, ex-frontmann i Talk Talk (New Musical Express)— I den forbindelse har jeg med forargelse registrert at nesten all gin (som jo er den viktigste ingrediens i Dry Martini) solgt over disk i Vinmonopolet, har senket alkoholinnholdet til 38 prosent. Ikke at alkoholinnholdet i seg selv er avgjørende, men… Så godt som alle merker tidligere holdt et alkoholnivå over 40 prosent. Til tross for ovennevnte kvalitetsforringelse kan man registrere at prisen på produktet stadig øker.

KRISTER GRANLIE, inserat i Dagbladet— Så hun døde i en bilulykke, tenk det. Hva skulle hun ellers gjort? Sittet på rompa hele dagen? Late ku.

NOEL GALLAGEHER om prinsesse Dianas død under Australia-turneen.— Rocken hadde sin representant i fagutvalget og det er der de må sette inn skytset! Vi får håpe rockens representant ikke finner på å bli gravid også neste år.

BENGT MARTIN OLSEN, styreformann i Rikskonsertene (BA)— Noe av den angivelig økte pågåenheten fra mediene kan nok forklares med at Goebellsifiseringen av kulturlivet har gjort det tilnærmet umulig for journalister å snakke med aktuelle kunstnere, uten å gå om markeds- og medieavdelinger som på sin side bestemmer forutsetningene for intervjuet.

YNGE KVISTAD (VG)— Vi bodde i en leilighet i Acton; vi snakker full dynge. Ikke hadde vi strøm, bikkja hadde pissa ned hele brakka, gulvet stinka — bandet sto på stedet hvil. TINY i Ultrasound (New Musical Express)— Nød lærer naken kvinne å spinne — dessverre også omvendt. Derfor sitter det i dag dusinvis av selvlærte salgs- og promotionfolk i platebransjen som utfører en helt overlegen jobb i å spa musikkultur ut til det norske folk, målt i forhold til sine velutdannede akademiske kolleger innen bokbransjen.

SÆMUND FISKVIK (Dagens Næringsliv)- Livet er mangfoldig, og det meste henger sammen.

ANNE ENGER LAHNSTEIN, kulturminister (Dagsavisen Arbeiderbladet)- Kulturen har sin egenverdi. Vi må føre en aktiv kulturpolitikk for hele landet.

ANNE ENGER LAHNSTEIN, kulturminister (Dagsavisen Arbeiderbladet)- Vi snakker om lydsporet til en hel generasjon, som faktisk er i stand til å la seg fornærme av at et bilkonsern misbruker The Beatles.

YNGVE KVISTAD tar oppgjør med Volkswagens idé om ei Beatles-boble (VG) - «Rush» er ingen som helst grunn til å avskrive bandet, men det er som om toget de kjører, har stoppet midt mellom to stasjoner.

ERIK VALEBROKK (Dagsavisen Arbeiderbladet) - «Rush» er med andre ord en plate som vokser seg større og større, faktisk helt til topps i Bel Cantos diskografi hittil.

STEIN ØSBTØ (VG)- Bel Canto perfeksjonerer generelt den litt nedstemte, vakre og pulserende delen av seg selv, men de enkelte låtene som har mer sprut og tempo er til gjengjeld vanvittig fengende. Her snakker vi ikke om avstandsforelskelse, men full omfavnelse i forhold til låtene.

STIG MYHRE (Puls)- Rock, som annen popmusikk, ligger vitterlig midt i den moderne kulturens kontantstrøm. Hvis det finnes noe som bør kunne klare seg uten skattebetalernes penger, er det pop-produkter og arrangementer. KNUT SELSJORD (Dagens Næringsliv) - Det vil bli vanskelig å forsvare at rocken, vår tids viktigste kulturuttrykk, blir prioritert så lavt.

Stortingsrepresentant Jon Olav Alstad (Ap) om bevilgningene til sommerens festivaler (Arbeiderbladet) - Et album som utvilsomt vil sette Refused på rockekartet verden over.

VEGARD WASKE anmelder svensk hardcore (Klassekampen) - De funker sikkert for plateselskapene, men låter dritt.
ALEX i Propellerheads (Melody Maker)
- Jeg er overbevist om at jeg har gjort noe av det aller, aller beste jeg noensinne har gjort. Det kommer til å irritere folk, fordi det ikke låter tradisjonelt Nine Inche Nails.

TRENT REZNOR (Alternative Press)- Folk tror vi bor i et stort hus, sammen - med kuer på kjøkkenet.

ANDREA CORR i The Corrs (Q)- Jeg våkna en dag, og skjønte at jeg ikke hadde noen nye idéer. Presset var voldsomt, og jeg bare måtte vekk.
MARK MORRISS, vokalist i The Bluetones (NME)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!